Hlavní obsah

Házenkáři prohráli na Islandu i druhý zápas před ME

Čeští házenkáři, které už ve čtvrtek čeká úvodní utkání ME v norském Stavangeru, neuspěli ani v druhém herní testu na Islandu. Po nedělní prohře 30:32 podlehli v pondělí večer v Reykjavíku domácí reprezentaci 28:33.

Článek

„Chtěli jsme tu především vyladit formu před klíčovou akcí sezóny a zjistit, jaký je náš herní projev. Na začátku odvety jsme sice vedli 4:2, jenže soupeř šňůrou čtyř branek rychle otočil skóre. Zásluhou dobře chytajícího Galii jsme vyrovnali na 7:7, ale Island pak lépe proměňoval šance, chodil i do brejků a v poločase vedl 15:12. Ve druhé části si pak již udržoval minimálně čtyřgólové vedení, přes naše veškeré úsilí se rozdíl skóre už netenčil,“ řekl trenér Pavel Pauza.

Největší spokojenost vyslovil s brankáři, Martinem Galiou i Petrem Štochlem, osvědčuje se mu také Michal Brůna na střední spojce, ale má i dost herních potíží.„Snažili jsme se do obou zápasů jít v plné síle, ale odhalily nám hodně věcí, které na šampionátu musíme zlepšit. Především postupnému útoku schází rychlost i okamžitý nápad,“ uvažoval Pauza, jenž má na Islandu k dispozici už všech 16 nominovaných hráčů a v úterý se s nimi z Reykjavíku přesune letecky do dějiště šampionátu.

Island-Česko 33:28 (15:12)
Branky: Jonsson 7, Stefansson 6, Gunarsson a Sigurdsson po 5 - Nocar a Sobol po 5, Hrubý a Mráz po 4, Filip a Brůna po 3.

Reklama

Související témata: