Hlavní obsah

Bryant nasbíral 48 bodů a v prodloužení rozhodl o výhře Lakers

NEW YORK

Zatím svůj nejlepší výkon v této sezoně basketbalové NBA předvedl Kobe Bryant v pondělním duelu v Seattlu. Vstřelil 48 bodů, navíc košem čtyři vteřiny před koncem prodloužení rozhodl o výhře Los Angeles Lakers 123:121. Pro kalifornský celek to bylo již sedmé vítězství za sebou a po současné prohře Dallasu 120:122 v Sacramentu drží momentálně v lize nejdelší sérii výher. Tak dlouhou šňůru Lakers nepředvedli skoro čtyři roky.

Článek

Bryant ukázal, že v Seattlu se mu daří. Proti SuperSonic to bylo čtvrté utkání z posledních pěti, ve kterých nasbíral více než 40 bodů. Celkem si hvězda Lakers připsala 87. zápas v kariéře se ziskem přes 40 bodů. Proti Seattlu vstřelil Bryant posledních šest bodů zápasu a sám otočil výsledek. "To je to, co z něj dělá nejlepšího hráče světa," ocenila výkon soupeře domácí vycházející hvězda Kevin Durant.

Lakers díky Bryantovi zvládli první zápas, ve kterém se museli obejít bez podkošové opory Andrewa Bynuma. Jednoho ze strůjců posledních úspěchů Lakers vyřadilo nejméně na dva měsíce ze hry víkendové zranění kolena. Dvacetiletý pivot, který v roce 2005 nastoupil do zápasu NBA jako nejmladší hráč v historii, přijde o téměř třicet zápasů.

Po skvělém vstupu do sezóny jako kdyby začal docházet dech Bostonu. Nejlepší tým ligy prohrál poprvé v ročníku druhý zápas za sebou a třetí ze čtyř posledních utkání. Po sobotní porážce ve Washingtonu nezvládli Celtics ani domácí odvetu a prohráli 83:88. "Jakkoliv se nám stále daří v obraně, ofenzivně jsme se nějak zadrhli," konstatoval rozehrávač Ray Allen.

Výsledky basketbalové NBA:
Charlotte - Denver 119:116, Boston - Washington 83:88, New Jersey - Portland 73:99, Seattle - LA Lakers 121:123 po prodl., Utah - Milwaukee 98:87, Sacramento - Dallas 122:120, San Antonio - Philadelphia 89:82.

Reklama