Hlavní obsah

Nymburk chce potěšit plnou halu postupem

NYMBURK/PRAHA

V pardubické ČEZ Areně rozšířili hlediště o sektory na stání za koši, aby dnes od 17.45 hodin téměř deset tisíc lidí mohlo fandit basketbalistům Nymburka. Ti v posledním zápase skupiny ULEB cupu proti Dynamu Moskva nechtějí v přímém přenosu ČT 2 ztratit šanci na historický postup.

Článek

„Když vyhrajeme, nemusíme se ohlížet na ostatní výsledky. Snad nám k tomu pomůže už tradičně skvělá divácká kulisa a uspět proti zřejmě největšímu favoritovi celé soutěže je pro nás výzvou,“ uvažuje klíčový nymburský hráč Radoslav Rančík, jenž s průměrem 20 bodů na zápas patří mezi elitní pětici střelců druhé nejprestižnější klubové soutěže.

Ani porážka s lídrem skupiny nevezme Nymburku postup, pokud Ostende prohraje v Bělehradě. I kdyby ale belgický tým, jenž v opakovaném zápase zdolal Boloňu 81:73, a tím ji vyřadil, v úterý v Srbsku překvapivě vyhrál, může český mistr ještě projít do play-off dodatečně ze čtvrtého místa, protože oproti soupeřům z dalších skupin má na kontě už pět vítězství i pozitivní skóre.

„Nijak se nezaobírám spekulacemi kolem výsledku a postupu. Rozhodne, kolik dáme do zápasu srdce. Dynamo je silnější tým, proto musíme projevit více odhodlání vyhrát. Soupeř má sice postup už jistý, ale určitě od něj nedostaneme nic zadarmo. Je nutné hrát pozorně v obraně a nedopustit laciné ztráty míče,“ prohlašuje nymburský kouč Muli Katzurin.

Reklama

Související témata: