Hlavní obsah

Nymburk může v Poháru ULEB narazit na Bartoňovu Badalonu

PRAHA

Na atraktivní soupeře se v prvním kole vyřazovacích bojů v Poháru ULEB můžou těšit basketbalisté Nymburka. Ti už po úterním postupu vědí, na koho v únorovém play off můžou narazit. Jedním z potencionálních soupeřů a největších taháků pro diváky je Joventut Badalona, jehož barvy hájí i jeden z nejlepších českých hráčů Luboš Bartoň.

Článek

Nymburk se do vyřazovacích bojů dostal ze čtvrtého místa ve skupině a před pondělním losováním v Barceloně tak figuruje v papírově nejslabším čtvrtém koši. Středočeši tak s určitostí narazí na některého z vítězů základních skupin.

Jedním z nich je právě Bartoňova Badalona. Pikantní souboj by nabídla i bitva s dalším španělským celkem Gironou, v níž působí dlouholetý nymburský kapitán a naturalizovaný český reprezentant Maurice Whitfield. Čeští šampioni by se mohli utkat i s polským Zhořelcem, jenž zase své domácí zápasy hraje v liberecké Tipsport Areně, což by uvítali fanoušci kvůli dobré dostupnosti na "venkovní" odvetu.

Nymburk se vyhne Dynamu Moskva

V osudí na svěřence kouče Muliho Kacurina číhá také Besiktas Istanbul, jediný tým, který v základní části vyhrál všech deset zápasů, dále Valencie, Ljubercy Moskva a Gran Canaria. Jisté naopak je, že se Nymburk vyhne Dynamu Moskva, s nímž se dvakrát poměřil už v základní skupině a oba duely prohrál.

První zápas v play off je na programu 19. února v Pardubicích, kde Nymburk nastupuje ke svým domácím utkáním, odveta se uskuteční o týden později na soupeřově palubovce. Hraje se na dva vítězné zápasy, v případě vyrovnané bilance rozhodne skóre.

Úspěšnější mužstvo postoupí do osmifinále, z nějž vede cesta do závěrečného turnaje pro osm nejlepších týmů. Final Eight hostí od 10. do 13. dubna Turín.

Složení košů:
1. koš: Besiktas Istanbul, Joventut Badalona, Valencie, Ljubercy Moskva, Dynamo Moskva, Kalise Gran Canaria, Zhořelec, Girona.
2. koš: Benetton Treviso, Turk Telecom Ankara, Ventspils, Galatasaray Istanbul, Chimki Moskva, Budučnost Podgorica, BC Kyjev, Zadar.
3. koš: Vršac, Kolín n. R., Lukoil Sofia, Mariupol, Lyon, Crvena Zvezda Bělehrad, Kazaň, Ostende.
4. koš: Nymburk, Panionios Atény, Gmunden, Chalon, Hapoel Jeruzalém, Artland, Vratislav, Bosna Sarajevo.

Reklama

Související témata: