Hlavní obsah

Trápení basketbalistů Miami skončilo, porazili Indianu

NEW YORK

Basketbalisté Miami Heat oslavili v sobotu první výhru v roce 2008. Předloňští šampióni po patnácti porážkách uspěli v domácím duelu proti Indianě, kterou porazili 98:96. Skončila tak dosud nejdelší série nezdarů v této sezóně NBA, hlavní podíl na tom měl domácí rozehrávač Dwyane Wade, autor 35 bodů.

Článek

"Už jsme tolikrát byli tak blízko. Teď se konečně cítíme skvěle," řekl Wade, jehož tým naposledy uspěl 22. prosince a na dvě prohry se přiblížil smutnému klubovém rekordu. Ukončení černé šňůry bylo úlevou pro celý tým, po závěrečném klaksonu to na palubovce vypadalo, jako kdyby právě skončilo finále. "Zažívat takové trápení je hrozné. Takže je pochopitelné, že byli šťastní," konstatoval kouč Miami Pat Riley, pro něhož skončila nejdelší série bez vítězství v kariéře.

Naopak se nedařilo úřadujícím šampiónům ze San Antonia, kteří utrpěli před vlastními fanoušky debakl 78:102 od New Orleansu. Pro Hornets to bylo už osmé vítězství za sebou a znamenalo upevnění překvapivé pozice nejúspěšnějšího týmu Západní konference. K sobotnímu triumfu dovedli hosty především David West a Peja Stojakovič, kteří dohromady vstřelili 54 bodů.

Výsledky:
Miami - Indiana 98:96, San Antonio - New Jersey 78:102, Memphis - LA Clippers 125:120 po prodl., Charlotte - Philadelphia 96:103.

Reklama

Související témata: