Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka v play-off Poháru ULEB narazí na Zhořelec

Basketbalisté Nymburka narazí v prvním kole play-off Poháru ULEB na Turów Zhořelec, rozhodl o tom los v Barceloně. Dvojzápas bude pikantní v tom, že polský tým hraje své domácí duely v liberecké Tipsport Areně. První utkání je na programu 19. února v Pardubicích, kde hraje Nymburk, odveta o týden později na liberecké palubovce.

Článek

"Co se týká geografického hlediska, tak je to pro nás ta nejlepší možná volba. Hlavně naši fanoušci budou moci vidět odvetu v Liberci na vlastní oči. Rozhodně to ale neznamená, že bychom dostali nejlehčího soupeře. Zhořelec už ve skupině překvapil výbornými výsledky," řekl ČTK asistent generálního manažera nymburského klubu Jiří Zídek, který se losování v katalánské metropoli zúčastnil. S respektem hovořil o tom, jak Zhořelec s bilancí osmi výher a dvou porážek proplul základní skupinou I, v níž za sebou nechal i silné týmy Zadaru, Kazaně či Hapoelu Jeruzalém.

V případě vyrovnaného stavu rozhoduje skóre ze vzájemných zápasů, třetí duel se nehraje. Pokud by úřadující čeští šampioni přes Zhořelec postoupili, narazili by v osmifinále na lepšího z dvojice BC Kyjev - Ostende. S belgickým celkem Středočeši hráli už v základní skupině. Poté je už na programu finálový turnaj osmi nejlepších mužstev, který od 10. do 13. dubna hostí Turín.

Se Zhořelcem hrál Nymburk už v přípravě

Turów Zhořelec si svůj premiérový start v evropských pohárech zajistil druhým místem v loňském ročníku polské nejvyšší soutěže, což bylo nejlepší umístění v třiačtyřicetileté historii klubu. Mezi domácí elitu patří Turów teprve od roku 2004, ještě před sedmi lety hrál až třetí ligu. Největšími oporami týmu jsou Američané David Logan a Thomas Kelati, trenér Sašo Filipovski má k dispozici i dva Srby, dva Slovince, jednoho Portoričana či Kamerunce. "Je to tým s hodně vyspělým pojetím. Sází na výbornou obranu, hrají i celoplošný presink," nastínil Zídek.

Nymburk má tým Zhořelce dobře přečtený, před letošní sezónou se s ním poměřil ve dvou přípravných zápasech. V Liberci Středočeši o čtyři body prohráli, odveta v Nymburce skončila jasnou výhrou domácích o 23 bodů. "Nějakou představu o jejich hře máme, ale bylo by chybou se k tomu nějak moc upínat. Je to přece jenom už čtyři měsíce zpátky, obě mužstva prošla dalším vývojem a udělala další pokrok. Navíc my jsme třeba už dva hráče Everetta a Bernarda z tehdejší sestavy pustili pryč," upozornil Zídek.

ULEB Cup - los prvního kola play-off (19. února/26. února):
BC Kyjev - Ostende/Zhořelec - Nymburk, Dynamo Moskva - Vratislav/Ventspils - Lukoil Sofia, Girona - Chalon/Podgorica - Vršac, Türk Telekom Ankara - Kazaň/Ljubercy Moskva - Artland, Joventut Badalona - Gmünden/Chimki Moskva - Kolín n. R., Zadar - Mariupol/Valencie - Panionios Atény, Besiktas Istanbul - Hapoel Jeruzalém/Benetton Treviso - Crvena Zvezda Bělehrad, Galatasaray Istanbul - Lyon/Gran Canaria - Bosna Sarajevo.

Reklama

Související témata: