Hlavní obsah

Basketbalisté Nového Jičína otestují Američana Beechuma

NOVÝ JIČÍN

Basketbalisté Nového Jičína vyzkoušejí další Američany Hurla Beechuma a Maria Bennetta. Čtyřiatřicetileté křídlo Beechum má za sebou desetileté zkušenosti z evropských klubů, stejně starý pivot Bennett si dokonce připsal 68 startů ve slavné NBA. Třetí tým české ligy jejich formu prověří formou třítýdenních testů.

Článek

Bennett by se mohl stát kýženou novojičínskou posilou pod koš. Pivot, který narostl do výšky 206 centimetrů, se na konci devadesátých let až do roku 2000 pět sezón pohyboval v nejslavnější soutěži světa. V NBA posbíral 68 startů v dresu Phoenix Suns, Los Angeles Lakers, Chicaga Bulls a Los Angeles Clippers. Ve svém nejpovedenějším duelu v NBA zaznamenal 21 bodů a přidal 14 doskoků.

Na jeho hráčské kartě se stejně jako prestižní kluby z USA vyjímají exotická angažmá ve filipínském San Miguelu, jordánském Fastlink Ammán anebo kosovské Prištině. Po světě putuje už sedmým rokem: jako první ho z Ameriky do Evropy v létě 2001 dovedla španělská Málaga, dále prostřídal působiště ve francouzském Montpellieru, Paříži a Dijonu nebo ruském Saratovu. Na sever Moravy míří z uruguayského klubu Hebraica Macabi, kde se rozehrával po loňské zlomenině nohy.

Beechuma předchází pověst střelce

Beechum prošel na starém kontinentu řadou ligových klubů ve Španělsku i Německu, poslední sezónu dokončil v řeckém Apollonu Patras. Předchází ho pověst střelce, před necelými třemi lety dopomohl bundesligovému Bambergu k německému titulu a v Poháru ULEB byl s průměrem téměř 16 bodů druhým nejlepším střelcem týmu.

Nové akvizice do nejbližších ligových zápasů zatím nezasáhnou. "Přiletět by měli o víkendu," řekl v úterý ČTK sekretář klubu Milan Dvořák. Když vše vyjde podle plánu, mohli by se poprvé v novojičínském dresu objevit příští středu v Prostějově.

Klub už v minulém týdnu testoval americkou dvojici Kevin Johnson, Jermaine Williams, ale z výkonnostních důvodů od jejich příchodu upustil.

Reklama

Související témata: