Hlavní obsah

Volejbalistky Petrová a Klapalová věří, že si zahrají v Pekingu

Účast na olympijských hrách je hlavním motivačním stimulem plážových volejbalistek Hany Klapalové a Terezy Petrové v přípravě na nadcházející sezónu. Od konce března do 20. července čeká českou dvojici 13 turnajů Světového okruhu a osm nejlepších výsledků z loňské a letošní sezóny rozhodne v redukovaném žebříčku o 24 dvojicích pro Peking. Tam mohou startovat z každé země pouze dva páry.

Foto: Jiří Reichel

Tereza Petrová s Markétou Klepalovou.

Článek

Momentálně jsou Klapalová s Petrovou na 26. místě, loni však spolu stihly odehrát pouze osm turnajů. V polovině července se dvojice rozpadla, neboť Klapalová musela na operaci kolenních vazů. Místo ní dohrála Petrová zbytek sezóny s Evou Ryšavou. "Už jsme se na sebe těšily, chyběly jsme si," řekla v úterý ČTK Petrová, která přiznala, že jsou si s Klapalovou povahově velmi blízké.

Klapalová se po půlročním nuceném odpočinku už nemohla dočkat společné přípravy. "Proto je náš návrat určitě parádní a vychutnáváme si jej. Zatím ale také chybujeme, z čehož jsme trochu skleslé. Ale věřím, že formu co nejdříve vyladíme," uvedla Petrová.

Petrová s Klapalovou se specializují na plážový volejbal

Nejlepší český pár se už od loňské zimy specializuje jen na hru na písku. Petrová si sice v úvodu sezóny odskočila do šestkového týmu Moravské Slavie, nyní však už obě hráčky podstupují tvrdý každodenní dril v nové brněnské hale pro plážový volejbal. K tomu si přidávají ještě posilování a atletickou přípravu.

"Všechno podřizujeme tomu, abychom se dostaly na olympiádu. Je to v našich silách, snad už nás nebude pronásledovat taková smůla v podobě zranění jako v minulé sezóně," dodala Petrová.

V únoru hráčkám zpestří přípravu společné tréninky s nejlepší rakouskou dvojicí, v březnu následuje měsíční soustředění v Brisbane pod taktovkou trenéra Milana Džavoronka. Na závěr pobytu u protinožců odehrají Klapalová s Petrovou první letošní turnaj Světového okruhu v Adelaide.

Reklama