Hlavní obsah

Klapalová s Petrovou mají olympijský sen

PRAHA

Zatím je to jen sen, pro jehož naplnění hodlají udělat maximum. Pro plážové volejbalistky Hanu Klapalovou s Terezou Petrovou by byl start na OH v Pekingu vrcholem kariéry.

Foto: Jiří Reichel

Tereza Petrová s Markétou Klapalovou

Článek

„Kromě čínské dvojice, která má účast jistou automaticky, si nominaci vybojuje ještě dalších 23 párů na základě osmi nejlepších výsledků na turnajích Světové série v loňském a letošním roce. My jsme zatím v redukovaném žebříčku šestadvacáté. To je ale dáno i tím, že jsem si loni poranila koleno a musela na operaci. Teď už jsem stoprocentně v pořádku, a tak věřím, že si minimálně o ta tři místa letos polepšíme,“ je přesvědčena 25letá Klapalová.

Se stejně starou Petrovou si pochvalují podmínky, v nichž se na OH připravují. „Zhruba půlmiliónový rozpočet nám z velké části pomáhá pokrýt svaz. Teď máme navíc v Brně k dispozici novou nafukovací halu a můžeme v písku trénovat celou zimu. Proto jsme se už definitivně vzdaly šestkové odbíjené,“ tvrdí shodně.

V březnu dokonce využijí možnosti měsíčního soustředění v Austrálii, kde v Adelaide Světová série začne. „Vidina olympiády nás žene vpřed. Ani případná absence v srpnu v Pekingu by ovšem pro nás neznamenala konec světa. Určitě bychom za čtyři roky usilovaly o olympijské hry znovu. Až pak máme v plánu založit si rodiny,“ prozradila Petrová.

Reklama