Hlavní obsah

Utkání hvězd NBA bude po 14 letech bez O'Neala

Po rekordních čtrnácti startech za sebou bude basketbalista Shaquille O'Neal letos chybět v Utkání hvězd NBA, které se uskuteční 17. února v New Orleansu. Populární obrovitý pivot Miami se nedostal ani mezi náhradníky, které si vybírají trenéři obou výběrů.

Článek

O'Neal nedostal potřebný počet hlasů ani od fanoušků, kteří volí zahajovací sestavy. Před pár dny se nechal slyšet, že ho případná absence v exhibičním duelu příliš mrzet nebude. Podle některých hlasů však Utkání All Star absence vyhlášeného baviče ochudí.

"Shaq je přesně ten typ hráč, pro které All Star Game je. Je to celebrita a lidi ho chtějí vidět," uvedl trenér Orlanda Stan Van Gundy, který v minulosti O'Neala v Miami vedl. Čtrnáctkrát za sebou si zahráli v Utkání hvězd už jen Jerry West a Karl Malone.

O'Neal se letos v NBA trápí stejně jako jeho tým, kterému patří předposlední místo v celé lize. O jeho služby v exhibici neprojevil zájem kouč Bostonu Doc Rivers, jenž povede výběr Východní konference. Tým Západu dostal ve čtvrtek na starosti Byron Scott z New Orleansu, který se tak představí na lavičce ve své domovské hale.

Reklama