Hlavní obsah

Basketbalový šampión Gasol bude hrát za Lakers

Španělský mistr světa Pau Gasol posílil v NBA basketbalisty Los Angeles Lakers. Za 213 centimetrů vysokého hráče putují výměnou do Memphisu Kwame Brown, Javaris Crittenton a Aaron McKie. Navíc Memphis získal práva na Gasolova bratra Marka, který hraje ve Španělsku za Gironu, a dvě možnosti volby v prvním kole draftu letos a v roce 2010.

Článek

Gasolův příchod by měl potěšit hlavní hvězdu Lakers Kobeho Bryanta, který už před sezónou požadoval od vedení posílení kádru. "Hrál jsem s ním několikrát v Utkání hvězd, je mimořádně všestranný a má vysokou herní inteligenci. Skvělý talent," uvedl Bryant.

Nejlepší nováček NBA z roku 2002 by měl v nejbližších týdnech vyřešit potíže týmu pod košem při zranění pivota Andrewa Bynuma. Po jeho zotavení se Gasol přesune na křídlo.

"Máme z tohoto obchodu velkou radost. Paul je osvědčený hráč hvězdného kalibru, který zvládá dobře střelbu i doskakování. A pořád je mladý," uvedl na adresu sedmadvacetileté posily generální manažer Lakers Mitch Kupchak.

Premiéru v dresu losangeleského týmu by si Gasol mohl odbýt už v nedělním duelu s Washingtonem. Od svého příchodu do NBA v roce 2001 hrál španělský basketbalista dosud jen za Memphis, v 476 zápasech dosáhl v průměru 18,8 bodu a 8,6 doskoku na utkání.

Reklama

Související témata: