Hlavní obsah

Bryant v NBA sám přestřílel Washington

WASHINGTON

Kobe Bryant byl opět ústřední postavou Los Angeles Lakers, kteří v nedělním utkání basketbalové NBA vyhráli na hřišti Washingtonu 103:91. Hvězdný hráč nasbíral celkem 30 bodů, z toho 19 v první čtvrtině, kdy dokonce zaznamenal víc bodů než celý tým Wizards dohromady.

Článek

"Momentálně je v lize nejlepší, klobouk dolů," komentoval Bryantův výkon domácí hráč Caron Butler. "Když se takovýhle hráč rozjede, máte proti sobě jednoho z nejlepších basketbalistů všech dob a nám se nepovedlo ho zastavit. Hrál úžasně. S Pauem Gasolem budou úžasní," uvedl Butler na adresu nové posily Lakers.

Španělský mistr světa Gasol po páteční výměně z Memphisu zatím nenastoupil a utkání sledoval z lavičky v civilu.

Po Bryantově galapředstavení v úvodu zápasu se v druhé čtvrtině prosadili i jeho spoluhráči a trefilo se hned devět hráčů hostujícího týmu. "Společně jdeme nahoru. Rozumíme si na hřišti, to je skvělé, když o sobě víme," pochvaloval si Bryant.

Ve druhém nedělním duelu Detroit prodloužil svou vítěznou sérii na pět utkání, když porazil Dallas 90:67. Texaský klub předvedl nejhorší ofenzivní výkon v sezóně, jeho nejlepším střelcem byl Dirk Nowitzki s 15 body. Německý pivot měl potíže s bráněním Rasheeda Wallace, jenž byl hlavní hvězdou vítězů a úspěchy v soubojích s Nowitkým si užíval. "Neuhlídá mě!" vykřikl v jedné chvíli směrem k lavičce Dallasu.

NBA:
Detroit - Dallas 90:67, Washington - LA Lakers 91:103.

Reklama