Hlavní obsah

Basketbalisté Ostravy otestují místo Prášila třetího Američana

Basketbalisté Nové huti Ostrava by mohli mít v kádru třetího Američana. Na dvoutýdenní testy v pondělí do klubu nastoupil Kenny Wilson, který má na křídle zaplnit volné místo po reprezentantovi Jaroslavu Prášilovi. Třiadvacetiletý Wilson do Ostravy přijel z univerzitního celku Boise State's.

Článek

Novou huť trápí po odchodu opory Prášila do Prostějova nedostatek kvalitních křídel. Kádr by proto mohl rozšířit Wilson, 193 centimetrů vysoký hráč z univerzity Boise State's.

"Vždycky jsme se pokoušeli vybírat posily z ciziny uváženě a pečlivě, v případě Mikea Mitchella i Johna Ofoegbu se nám to osvědčilo. O Kennym víme, že je to skromný kluk, pracovitý a týmový hráč a dobrý střelec. Vyzkoušíme ho, a pokud nás přesvědčí, zůstane u nás do konce sezony," uvedl na ostravském webu šéf klubu Ladislav Kudela.

Wilson si ze Spojených států nepřivezl žádné oslnivé statistiky: v loňské sezoně měl průměr 5,4 bodu na zápas, ale slušnou, téměř padesátiprocentní úspěšnost střelby za tři body. V Ostravě se potká s krajany Mitchellem a Ofoegbuem.

Reklama

Související témata: