Hlavní obsah

Basketbalový obr O'Neal se stěhuje do Phoenixu

Basketbalista Shaquille O'Neal přestoupil z Miami do Phoenixu. V rámci očekávaného transferu putuje opačným směrem Shawn Marion a Marcus Banks. Nejlepší tým Západní konference ještě nemohl ve středečním utkání NBA využít služeb nového pivota a podlehl v dramatickém souboji New Orleans 130:132 po druhém prodloužení.

Článek

Klub z Arizony má již několik let velké ambice na celkový triumf v NBA, ale stále mu chyběl vysoký pivot, jakého má třeba nejúspěšnější tým posledních let San Antonio v podobě Tima Duncana. "Jsme ohromeni, že můžeme přidat na seznam našich hráčů takového basketbalistu a člověka, jakým Shaquille je," vyjádřil se nadšený generální manažer Steve Kerr.

Pětatřicetiletý obr je čtyřnásobným vítězem NBA. Čtyři roky strávil v Orlandu, osm let poté působil v Los Angeles Lakers. V roce 2004 přestoupil do Miami a výrazně mu pomohl k předloňskému premiérovému triumfu v soutěži. V této sezóně se však potýkal se zdravotními problémy a ve statistikách má zapsán nejnižší průměr bodů na zápas v kariéře.

Miami se po zisku titulu letos propadlo až na samé dno NBA a přestup by měl odstartovat budování týmu pro budoucí roky. Čtyřnásobný účastník All Star Game Marion strávil ve Phoenixu devět sezón a pokaždé měl průměr více než deset bodů na zápas. "Marionův přínos pro tým na hřišti i mimo něj byl veliký. Nikdy na něj nezapomeneme. Děkujeme jemu i Banksovi za neocenitelné služby," vyjádřil své pocity Kerr.

Reklama