Hlavní obsah

Český pohár získali stejně jako loni volejbalisté Dukly Liberec

PROSTĚJOV

Volejbalisté Dukly Liberec obhájili Český pohár, který získali pošesté v historii. Druhý tým extraligové tabulky v pondělí v Prostějově zvítězil ve třech setech nad Kladnem, které těsně před finálovým zápasem prošlo radikálními změnami.

Článek

U středočeského mužstva na konci minulého týdne skončili trenéři Jan Svoboda i Milan Hadrava a vedení týmu dočasně převzal majitel klubu Jindřich Licek. Ten navíc z hráčského kádru uvolnil Jiřího Zadražila a Milana Bencze.

Změny však Kladnu nepomohly, třebaže v úvodním finálovém setu mělo lepší nástup. Koncovku však uhrál Liberec, který posléze kraloval i v dalších sadách.

Merta uznal, že v prvním setu byli jeho svěřenci šťastnější

Trenér Dukly Vladan Merta uznal, že v prvním setu byli jeho svěřenci šťastnější. "Tak jsme si potom řekli, že musíme hrát přesvědčivěji. Vyhráli jsme zásluhou prudkých servisů, dobrých přihrávek, ale také štěstí. Kdybychom totiž v prvním setu těsně nezvítězili, mohlo vše vypadat jinak," prohlásil Merta.

Dodal, že role favoritů svazovala libereckým hráčům ruce. "Vyhráli jsme 3:0, ale jednoznačné vítězství to nebylo. Slavíme letos v Liberci šedesát roků klubu, máme šestnáct ligových titulů a šest pohárových, ale poprvé jsme vítězství v Českém poháru obhájili," uvedl trenér držitelů trofeje.

Licek zřejmě na lavičce dlouho nezůstane

Licek konstatoval, že liberecká výhra byla naprosto zasloužená. "Po dost nešťastné prohře v prvním setu moji svěřenci klesli na mysli a do konce utkání už nebyli schopni navázat na úspěšný vstup do zápasu," řekl nový kladenský kouč.

Ten ale zřejmě na lavičce dlouho nezůstane. Licek se zároveň věnuje manažerské práci a na post trenéra chce získat Zdeňka Šmejkala. Ten zatím v Rakousku vede ligový celek Arbesbach/Döbling, kladenský tým by měl převzít do konce týdne.

Finále:
Liberec - Kladno 3:0 (25, 21, 17)
Rozhodčí: Dvořák, Dočkal. Čas: 67 min.

Reklama

Související témata: