Hlavní obsah

Brňanské basketbalistky čeká rozhodující bitva s Pécsí

Čestmír FolkPrávo

Rozhodující bitva o postup mezi nejlepších osm týmů Euroligy čeká ve středu basketbalistky Gambrinusu Sika Brno, které od 18 hodin nastoupí v domácí hale Rosnička za stavu 1:1 na zápasy ke třetímu utkání úvodního kola play-off proti maďarské Pécsi.

Článek

„Očekávám podobně vyrovnaný souboj jako v předchozích dvou zápasech. Stejně jako mohla Pécs vyhrát v Brně, byli jsme my blízko vítězství v Maďarsku. Obě družstva se velmi dobře znají, a tak bude záležet na maličkostech a momentální formě. Věřím, že budeme psychicky odolnější a klíčový duel zvládneme,“ říká trenér českých mistryň Jan Bobrovský.

Klíč k úspěchu vidí kouč hlavně v uhlídání maďarských rozehrávaček Fegyvernekyové a Iványiové. „Inkasovali jsme od nich doma i potom v Pécsi až příliš mnoho bodů. Něco jsme si k tomu řekli, tentokrát by to mělo být lepší,“ je přesvědčen Bobrovský, jenž svoje hráčky připravuje i na enormní tvrdost maďarského týmu. „Těžko se nám hledá prostor v útoku. Zakončujeme z dost obtížných pozic, musíme využít každé solidní příležitosti.“

Bobrovský spoléhá na výhodu domácího prostředí. „Spíš jde ovšem o znalost našeho hřiště. Z Pécse totiž zase přijede kolem 200 maďarských fandů, kteří budou určitě opět hodně hluční. Ani naši příznivci se ale snad nedají zahanbit,“ očekává trenér, který má k dispozici všechny hráčky. „Naši diváci jsou taky skvělí. Nebude to vůbec lehké, ale já pevně věřím, že s jejich pomocí do čtvrtfinále proklouzneme,“ je přesvědčena křídelnice Gambrinusu Jana Veselá.

V boji o Final Four by na Brňanky poté čekal lepší z dvojice Valencie–Valenciennes.

Reklama

Související témata: