Hlavní obsah

Ostrava podepsala Wilsona, ale přišla o rozehrávače Mitchella

OSTRAVA

Americký basketbalista Kenneth Wilson zůstane pro závěr sezóny v Nové huti Ostrava. Třiadvacetiletý křídelní hráč v klubu uspěl na krátkých testech a v pátek se s ním dohodl na smlouvě do konce soutěžního ročníku. Šestý tým české ligy bude naopak nějaký čas postrádat zraněného rozehrávače Mika Mitchella.

Článek

Wilson během tří zápasů přesvědčil vedení klubu o tom, že by měl být plnohodnotnou alternativou za Jaroslava Prášila, který před nedávnem přestoupil do Prostějova. Hned v prvním utkání významně pomohl sedmnácti body k výhře v Liberci, a i když další dva zápasy Ostrava výrazně prohrála, Wilson se stal s průměrem 18 bodů nejúspěšnějším týmovým střelcem za poslední tři ligové duely.

"Hned po příletu prokázal, že má potenciál. Je to všestranný hráč a myslím si, že až se pořádně aklimatizuje, je schopen podávat ještě lepší výkony," řekl ČTK trenér Ostravy František Rón.

Ostrava se bude muset obejít bez Mitchella 

Nová huť má s Wilsonem na soupisce už tři Američany, ale ten nejlepší jí teď na nejbližší týdny vypadl ze hry. Největší hvězda družstva, rozehrávač Mitchell, musí kvůli problémům s kolenem na artroskopickou operaci a čeká ho minimálně několikadenní tréninkový výpadek.

"Magnetická rezonance ukázala na menší poškození menisku. Přesnou míru a diagnózu ale lékaři určí až po operaci, které se Mike podrobí začátkem příštího týdne. Doufáme, že to nebude nic dlouhodobějšího," doplnil Rón.

Jak je pro tým Mitchell důležitý, ukázaly poslední dva zápasy, které bez něj Ostrava prohrála rozdílem třídy: v Pardubicích 76:97 a Sadské 85:105.

Reklama