Hlavní obsah

Nymburk se v prvním zápase rozešel se Zhořelcem smírně

Jirka G. NovákSport.cz

Nerozhodný výsledek uhráli basketbalisté Nymburka při své premiéře v play-off ULEB Cupu. V prvním zápase vyřazovacích bojů hráli s polským týmem Turów Zhořelec 61:61 a v odvetě za týden budou muset ještě pořádně zabojovat. Remízový výsledek zařídil až v samém závěru trojkou Ladislav Sokolovský. Druhý zápas se uskuteční příští týden v Liberci, kde hraje Zhořelec své zápasy soutěže.

Článek

Domácí od začátku projevovali větší jistotu při zakončení a diktovali tempo hry, řádili především Sokolovský a Rančík. Mrzet mohly Nymburk jen časté fauly, což byly pro Zhořelec častější příležitosti ke skórování, než ze samotné hry. Samotný Petr Benda stihl jen během první čtvrtiny nasbírat tři osobní chyby. I díky tomu se nepovedlo Nymburku více se od soupeře bodově odpoutat.

Do druhé čtvrtiny zasáhl čerstvý Monty Mack a svou trojkou pomohl domácím k desetibodovému náskoku. Poté byl opět k nezastavení Rado Rančík a po třech úspěšných akcích slovenského pivota vedl Nymburk dokonce už o sedmnáct bodů. V závěru však už nebyla koncovka domácího týmu tak přesná a poločasové skóre tak bylo nakonec o čtyři body mírnější.

Teprve od třetí části začal polský celek potvrzovat své defenzivní kvality. Navíc se začalo dařit Witkovi z trojkové vzdálenosti a čím dál větší potíže dělal Nymburku pod košem vlasatý Drobnjak. To vše mělo za následek, že Nymburk vedl na začátku poslední části už jen o jediný koš.

Čtyři minuty před koncem dokonce Ščekič vyrovnal. Nymburk ztratil počáteční lehkost a zbytečně hru komplikoval, to hosté prováděli pravý opak a Rodriguez dostal Zhořelec poprvé v zápase do vedení. A když neuspěli Lee ani Sokolovský, přidal na druhé straně Američan Logan ještě trojku. Pak přišly chvíle Sokolovského, nejprve snížil z trestných hodů a pak trojkou v samé závěru vyrovnal.

ULEB Cup, první kolo play-off - 1. zápas:
ČEZ Basketball Nymburk - Turów Zhořelec (Pol.) 61:61 (19:12, 15:9, 12:20, 15:20)
Nejvíce bodů: Sokolovský 16, Rančík 15, Benda 13  - Drobnjak 14, Logan 13, Ščekič a Witka 12. Diváci: 10 460

Reklama

Související témata: