Hlavní obsah

Bezradný závěr připravil Nymburk o lepší výsledek

PARDUBICE

Jako noc a den vypadaly jednotlivé poloviny zápasu play-off ULEB Cupu v podání basketbalistů Nymburka. Proti polskému Zhořelci nejprve předváděli jednu pohlednou akci za druhou a v jednu chvíli si vypracovali dokonce až sedmnáctibodový náskok. Jenže ve druhé polovině se jim nedařilo takřka nic, a v samotném závěru zápasu zachránili šťastnou trojkou Sokolovského alespoň nerozhodný výsledek.

Článek

„Bylo to jako ve fotbale: v první půli jsme byli lepší my, ve druhé soupeř,“ komentoval s nadsázkou utkání trenér Nymburka Muli Katzurin. „Turowu se ve druhé části podařilo vnutit nám svou hru, jeho obrana byla excelentní. To my jsme byli možná trochu unavení, nemáme tak široký kádr,“ konstatoval. Jeho protějšek na lavičce Zhořelce byl s výsledkem nakonec spokojený. „Od druhé poloviny jsme hráli s větší odvahou. Dařilo se nám individuálně a přidali jsme v obraně více agresivity,“ jmenoval hlavní důvody obratu trenér Sašo Filipovski.

Právě těsná obrana se stala po poločasové přestávce pro nymburské hráče těžkou překážkou. „Najednou jsme nevěděli, co máme v útoku hrát. Byli jsme trochu bezradní,“ přiznal po zápase Petr Benda. Ladislav Sokolovský viděl důvody ztráty vedení jinde. „Hráli hodně dotěrně, ale určitě neměli lepší obranu než Dynamo Moskva. My jsme ve druhé polovině  hráli trochu individualisticky, což někdy bývá náš problém. Díky tomu jsme pak přišli o vedení,“ řekl svůj názor.

Remízu zažil Sokolovský jen v přáteláku

Sokolovský patřil k nejlepším hráčům zápasu, a ztráta vítězství jej hodně mrzela. „Je to škoda, měli jsme vyhrát. A to klidně o deset nebo patnáct bodů, což by byla obrovská šance na postup do dalšího kola,“ litoval po zápase autor posledního koše, jenž alespoň odvrátil porážku. „Tam už nešlo dělat nic jiného, než vystřelit. Jiná volba už nebyla," popsal dramatický závěr.

"Hlavně šlo o to, aby se Zhořelec nedostal k žádné akci a skóre se neposunulo ještě více v jeho prospěch. Chtěli jsme to stáhnout na bod nebo na remízu. Nakonec vyšla ta remíza,“ vykládal Sokolovský o konečném skóre, které v kariéře zažil jen při nějakém přátelském zápase. "Škoda, že se nehrálo dál pro diváky. Ale věděli jsme o tom, že pokud vyrovnáme, tak prodloužení nebude. Když jsme přišli k lavičce během posledního timeoutu tak, se na to někdo zeptal."

Reklama

Související témata: