Hlavní obsah

Rančík: Je to přijatelný výsledek, škoda té třetí čtvrtiny

Bojoval jako lev. V obraně pohotovými doskoky likvidoval šance soupeře a v útoku jej několikrát potupil skvělými koši. Opora basketbalistů Nymburka Radoslav Rančík patřil jednoznačně k nejlepším hráčům zápasu play-off ULEB Cupu proti polskému Zhořelci, ale i přes vysoké vedení se jeho tým musel nakonec spokojit s remízou. Po zápase poskytl slovenský pivot rozhovor redakci Sport.cz.

Článek

Jak byste zpětně zhodnotil zápas se Zhořelcem?

Myslím, že v prvním poločase jsme předvedli velmi dobrý basketbal. Hráli jsme koncentrovaně v obraně a šlo nám všechno, co jsme si řekli před zápasem. Škoda té třetí čtvrtiny, kdy jsme dostali několik trojek, což se na konci ukázalo jako důležité.

Vedli jste nad soupeřem už o 17 bodů, nakonec ale zachraňovali remízu. S konečným výsledkem jste tedy nakonec spokojen, nebo převládá zklamání?

Ten zápas dopadl tak, jak dopadl. Těžko to nějak analyzovat, musíme se na zápas podívat zpětně na videu. Ale myslím, že to nedopadlo špatně. Je to přijatelný výsledek. Jednašedesát bodů v takovém zápase vypovídá o dobré obraně, možná bychom měli v odvetě ještě víc přitvrdit.

V první polovině jste však hráli báječně a Zhořelec přehrávali...

Dali jsme některé koše, které možná nemusely padnout. Také jsme si více přihrávali a stříleli z lehčích pozic. Ve druhém poločase se nám už tolik nedařilo, bylo to z naší strany takové křečovité.

Bylo to tím, že by soupeř v obraně více přitvrdil?

Hráli tvrdě i na začátku, spíš to bylo naší horší koncentrací v útoku.

Nepřipadalo vám, že někteří hráči také najednou hráli víc na sebe?

Já nevím. Každému hráči, co je na hřišti, důvěřuji. A respektuji jejich rozhodnutí, které během zápasu udělají. Samozřejmě se občas něco nepodaří, ale myslím, že ten zápas byl odehraný dobře.

Na začátku bylo proti Nymburku pískáno hodně faulů. Hráli jste tak důrazně, nebo byli rozhodčí trochu úzkostlivější?

Těžko říct, proč byly některé fauly odpískány. Možná jsme hráli až moc agresivně. Ale ve druhém poločase už rozhodčí hru trochu pustili.

Kdo z hráčů Zhořelce vám dělal největší problémy a bude třeba si na něj dát pozor i v odvetě?

Z těch nejnebezpečnějších jsou to pořád ti samí: Logan, Kelati, Drobnjak....

Odveta se bude hrát v Liberci. Mohla by to být pro Nymburk výhoda?

Spíše to bude neutrální půda. Zhořelec už tam odehrál řadu zápasů na to, aby mohl Liberec nazývat svým domovem. Uvidíme. Liberec pro nás samozřejmě není neznámý, takže nám to snad do určité míry pomůže. A určitě přijde hodně fanoušků z Česka, takže to bude super.

Reklama

Související témata: