Hlavní obsah

České a zahraniční basketbalové hvězdy se poměří už pošesté

Už na šestý vzájemný souboj se chystají nejlepší čeští basketbalisté a zahraniční akvizice působící v domácí soutěži. All Star Game, pokus o napodobeninu slavné zámořské show, poprvé v historii míří do Chomutova. První březnovou neděli půjde o to, který z výběrů si polepší v zatím vyrovnané bilanci.

Článek

Dosud jeden duel skončil remízou, pak si oba týmy připsaly po dvou výhrách. V Chomutově se prý nedá čekat nijak vyhrocená bitva. "V nabité sezoně ten zápas bereme spíš jako relaxaci a způsob, jak pobavit diváky. V tak uvolněném tempu se nehraje ani na trénincích. Jednou za rok ale takový zápas potěší, tolik energie se při něm zase nevydá," řekl na dnešní tiskové konferenci nymburský podkošový hráč Petr Benda, který s 1229 hlasy stejně jako loni triumfoval v diváckém hlasování.

Fanoušci rozhodli o tom, jakou podobu budou mít základní pětky. Zbývajících sedm hráčů vybírali trenéři, kteří budou utkání koučovat. České hvězdy povedou Zbyněk Choleva z Nového Jičína s děčínským Pavlem Budínským, na lavičku výběru světa se postaví Muli Kacurin z mistrovského Nymburka a prostějovský Miroslav Marko.

V české základní pětce se vedle Bendy představí jeho parťáci z Nymburka Ladislav Sokolovský a Radek Nečas, které doplní ostravský Jan Stehlík s Lukášem Krausem z Děčína. Barvy výběru světa budou hájit nymburský Radoslav Rančík a jeho spoluhráč Blake Schilb, Joseph Chapman z Nového Jičína a pardubické duo Tarvis Williams - Levell Sanders. Posledně jmenovaný se do základní sestavy dostal na úkor zraněného ostravského Mika Mitchella.

Nejvíc zástupců bude mít v All Star Game Nymburk, pět jeho hráčů se postaví na českou stranu, čtyři budou v soupeřově týmu. "Zatím je v šatně celkem klid, ale až autobusem společně na zápas pojedeme, tak tam možná nějaké hecování možná bude. Ale zápas asi bude uvolněný, o výsledek se bude hrát možná až v poslední čtvrtině," podotkl s úsměvem nymburský tahoun Rančík. "Možná tam bude sázka o nějakou večeři, ale asi nic víc," uvedl Benda, jenž se postaví v podkošových soubojích právě Rančíkovi. "Radši bych hrál s ním. Ale bude to sranda," věřil Benda.

Ani letos nebudou chybět tradiční doprovodné soutěže ve střelbě trojek a smečování. V bitvě elitních trojkařů se Rančík zase chystá na přímý duel s dalším nymburským spoluhráčem Sokolovským. "Láďa je favorit, musím ty trojky trochu potrénovat," plánoval Rančík. "Rado má dlouhodobě lepší statistiky, ale kdo by nechtěl vyhrát. Musím si dát pozor na to, abych stihl odstřílet v limitu, prý jsem u trojek dost pomalý," kontroval Sokolovský. Toho mezi českými trojkaři doplní děčínský Pavel Miloš a Stanislav Votroubek z Prostějova, výběr světa budou kromě Rančíka zastupovat Blake Schilb z Nymburka a Kevin Thomas z Ústí nad Labem.

Sestavy pro Utkání hvězd:
Výběr ČR - základní pětka podle hlasování fanoušků:
Benda (ČEZ Nymburk, 1229 hlasů), Sokolovský (Nymburk, 695), Kraus (BK Děčín, 603), Stehlík (NH Ostrava, 592), Nečas (Nymburk, 560),
nominace trenérů: Vrubl (A Plus OHL ŽS Brno), Beneš (Nymburk), Křemen (Nymburk), Miloš (BK Děčín), Pospíšil (Ostrava), Jakub Houška (Děčín), Votroubek (Prostějov). Trenéři: Zbyněk Choleva (Geofin Nový Jičín), Pavel Budínský (Děčín).
Výběr světa - základní pětka podle hlasování fanoušků:
Rančík (Nymburk 1185), Schilb (Nymburk, 860), Williams (Synthesia Pardubice, 648), Chapman (Nový Jičín, 604), Mitchell (Ostrava, 480),
nominace trenérů: Arthur Lee (Nymburk), Monty Mack (Nymburk), Thomas (BK Ústí n. L), Phillips (Pardubice), Savanovič (Prostějov), Platt (USK Praha), Bojič (Prostějov). Trenéři: Muli Kacurin (Nymburk), Miroslav Marko (Prostějov).
Nominace na dovednostní soutěže:
smeče:
ČR: Stehlík, Satoranský (USK Praha), Kraus,
svět: Williams, McCoy (BC Kolín), Phillips.
trojky:
ČR: Sokolovský, Miloš, Votroubek (Prostějov),
svět: Rančík, Schilb, Thomas.

Reklama