Hlavní obsah

Cleveland se vyzbrojil k útoku na titul šampióna NBA

CLEVELAND

Velký třesk nastal těsně před čtvrteční uzávěrkou přestupů v basketbalové NBA v týmu Clevelandu. Loňský finalista získal ke své hlavní hvězdě LeBronu Jamesovi pivota Bena Wallace z Chicaga a ofenzivní posilu Wallyho Szczerbiaka ze Seattlu.

Článek

Z Chicaga přišel ještě Joe Smith, Cleveland za tuto dvojici poslal opačným směrem kvarteto Larry Hughes, Drew Gooden, Cedric Simmons a Shannon Brown. Seattle získal za Szczerbiaka a ještě Delonteho Westa dva hráče Iru Newblea a Donyella Marshalla.

"Myslím, že jsme udělali dost, abychom tentokrát ligu vyhráli," řekl Danny Ferry, generální manažer Clevelandu, který loni podlehl ve finále San Antoniu. O uzavření transakcí informoval ve čtvrtek zástupce NBA pouhou minutu před vypršením termínu pro přestupy.

"Podle mě jsme měli dobrý tým, ale když člověk věří, že ho může ještě vylepšit, musí to zkusit. Je to ode mě risk, ale nedá se nic dělat, pokud chceme jít stále nahoru," uvedl Ferry. Protože noví hráči musejí nejprve projít lékařskou prohlídkou, může mít Cleveland problém s tím, koho postavit v dnešním utkání s Washingtonem. "Možná by mohl nastoupit Mike Brown jako hrající trenér," žertoval generální manažer Cavaliers.

Reklama

Související témata: