Hlavní obsah

Harlem Globetrotters předvedli očekávané basketbalové kousky

LIBEREC

Po necelých čtyřech letech se českému publiku ukázali světoví basketbaloví "kouzelníci s míčem", slavný americký tým Harlem Globetrotters. V sobotu večer se při svém evropském turné zastavili v Liberci, kde v "Show As Ever" předvedli řadu basketbalových parádiček a především pobavili fanoušky v místní Tipsport Areně. V neděli večer odehrají ještě zápas v Brně.

Článek

Po zhruba patnácti minutách, kdy obecenstvo rozehříval svými legráckami maskot "Globie", nastoupili na libereckou palubovku samotní Harlem Globetrotters. A po krátkém rozcvičení zakončeném hromadným strhnutím tepláků předvedli fanouškům své typické pruhované trenýrky a především pak zábavnou basketbalovou podívanou.

Proti sparingpartnerům z týmu Washington Generals přišly na řadu dokonalé přihrávky, superrychlý dribling, nápadité smeče, ale také neustálé žertíky. Jejich hlavním strůjcem byl obrovitý "Big Easy", jenž neváhal laškovat s rozhodčím, stahovat soupeři trenýrky při trestném hodu, nebo během hry svačit popcorn přímo mezi běhajícími spoluhráči, což nemohlo dopadnout jinak než rozsypáním pražené kukuřice po palubovce.

Zasloužili si větší návštěvu

Díky připevněnému mikrofonu si navíc mohli jeho hlášky i průpovídky ostatních spoluhráčů vychutnávat i diváci, přičemž se Američané snažili přidávat i řadu českých slovíček. A někteří "šťastní" se dostali i na palubovku, když "Big Easy" sebral jedné z divaček kabelku a při obraně soupeře ji vrazil útočícímu hráči do ruky a zároveň jej připravil o míč. S "okradenou" fanynkou si pak ochotně zatancoval a věnoval ji oblíbené potítko.

Nepříznivý výsledek s Washingtonem nakonec Globetrotters dokázali zvrátit, ale o výsledek v jejich zápasech většinou až tak moc nejde. Hlavní snahou je pobavit diváky, což se chlapíkům se jmény jako "Stormin", "Rainmaker", nebo "Hollywood" povedlo dokonale. Škoda jen, že jich do Tipsport Areny dorazilo jen necelých pět tisíc, takřka polovina haly zela prázdnotou.

Legendární tým, proslavený bojem s rasismem, potvrdil také v Liberci i svoji charitativní angažovanost. Ještě před kláním se zapojil do charitativní akce Tipsport areny Přilož ruku k dílu, která dosud vynesla handicapovaným sportovcům přes 728 tisíc korun. Po vystoupení v Brně pokračují Harlem Globetrotters na turné po Evropě, jejich dalšími zastávkami budou Slovensko, Maďarsko, a Německo.

Reklama