Hlavní obsah

Volejbalistky Brna posílí ukrajinská reprezentantka Andrusenková

BRNO

Volejbalistky KP Brno posílí v závěru sezony osmadvacetiletá ukrajinská reprezentantka Olga Andrusenková, která by měla v týmu obhájkyň titulu zacelit mezeru na místě přihrávající smečařky. V letošním ročníku působila 185 cm vysoká volejbalistka v nejlepším ázerbájdžánském týmu Azerrail Baku, který startoval i v Lize mistryň.

Článek

"V hledáčku jsme měli několik hráček z Ligy mistryň, v závěru sezóny si potřebujeme vypomoci kvalitní posilou," řekl na úterní tiskové konferenci v Brně trenér Miroslav Čada. V jeho týmu zaskakovala na místě přihrávající smečařky Markéta Tomanová, která se tak nyní bude moci vrátit na pozici libera.

Andrusenková byla v Baku hráčkou základní sestavy. Její nejsilnější stránkou byl příjem, v němž dosáhla úspěšnosti 80 procent. "Vyniká také solidním servisem, kvalitní přihrávkou i útokem. Andrusenková mě zaujala už loni v reprezentačním týmu Ukrajiny v kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství Evropy," dodal Čada.

"Přiletěla jsem teprve v pondělí a dnes mě čekají první dva tréninky. Ráda bych brněnskému týmu pomohla k obhajobě titulu," poznamenala Andrusenková, která se brněnským divákům poprvé představí ve čtvrtečním extraligovém utkání proti vedoucímu týmu tabulky Prostějovu.

Reklama