Hlavní obsah

Stolní tenisté jsou přes prohru s Tchaj-wanem v osmifinále MS

KUANG-ČOU

Čeští stolní tenisté se probojovali do osmifinále mistrovství světa družstev, i když v posledním utkání základní skupiny podlehli Tchaj-wanu hladce 0:3. K postupu jim pomohli Švédové vedení legendárním Jörgenem Perssonem, kteří ve čtvrtek v čínském Kuang-Čou porazili Polsko 3:2. Tento výsledek zajistil českému družstvu třetí místo ve skupině a postup do večerního osmifinále, kde bylo nalosováno do dvojice se Singapurem.

Článek

Utkání českých stolních tenistů s Tchaj-wanem mělo až nečekaně jednoznačný průběh. Svěřenci trenéra Tomáše Demka nedokázali zopakovat výkony z předchozích zápasů a odešli hladce poraženi. "Byl to zatím náš nejhorší výkon tady. Prakticky vůbec jsme se nedostali do zápasu, jakoby na našich hráčích ležel stín z nevydařené koncovky zápasu s Polskem, v němž jsme měli čtyři mečboly. Už jsme se pomalu viděli v osmifinále a nakonec jsme to celé pokazili," řekl Demek spolupracovníkovi ČTK.

V utkání s Tchaj-wanem dokázali Korbel s Jančaříkem uhrát pouze po jednom setu. "Korbel prohrával smolné koncovky, Pavelkovi se opět vůbec nedařilo. Mladý Jančařík sice hrál dobře, ale proti silným soupeřům mu chyběly zkušenosti," konstatoval Demek, který po prohře s napětím sledoval se svými svěřenci utkání Polska se Švédskem, které se výhrou zachránilo v elitní výkonnostní kategorii a zároveň zajistilo českému týmu třetí postupové místo do osmifinále.

O překvapení se na závěr základní části postarali Slováci, kteří zdolali obhájce bronzových medailí Němce. Ani výhra 3:1 jim však nepomohla k lepšímu než pátému místu ve skupině a budou bojovat o umístění na 13. až 24. místě. Němci skončili druzí a v osmifinále je čeká Rakousko.

Skupina B:
Tchaj-wan - ČR 3:0
Čchuan Čch'-jüan - Pavelka 3:0 (9, 7, 5), Čch'ang Pcheng-lung - Korbel 3:1 (9, 8, -9, 7), Čchang Jen-šu - Jančařík 3:1 (5, -12, 9, 3).
Korejská republika - Maďarsko 3:1, Švédsko - Polsko 3:2.
1.Korea55015:410
2.Tchaj-wan54113:69
3.Česko5239:107
4.Švédsko5239:117
5.Maďarsko5145:146
6.Polsko5148:146

Reklama

Související témata: