Hlavní obsah

Brňanky v odvetě spasí jedině vítězství

PRAHA

V pátek musí doma vyhrát, jinak stejně jako loni zůstanou před branami Final four. Pokud ale basketbalistky Gambrinusu Sika Brno zdolají od 18 hodin v druhém utkání čtvrtfinálové série Euroligy Valencii, vynutí si rozhodující třetí zápas, který by se hrál ve středu ve Španělsku. „Pořád věřím, že Final four ještě není ztracené. Jsem přesvědčen, že jsme schopni porazit Valencii doma a poté i venku,“ zůstává trenér Jan Bobrovský optimistou.

Článek

Klíč k úspěchu spatřuje především v perfektní defenzívě. „Musíme mnohem lépe bránit Američanky Miltonovou a Douglasovou, tyto dvě hráčky dělaly v našem systému zmatek. Už se nesmí opakovat, aby nám daly 70 procent bodů soupeřek. Strávili jsme hodně času u videa a všechny útočné signály Valencie jsme si ještě jednou prošli,“ prozradil brněnský kouč před soubojem s celkem, jejž české šampiónky v euroligové historii dosud zdolaly ze sedmi duelů pouze dvakrát.

Bobrovskému dělá starosti zdravotní stav kapitánky Hany Machové, která si ve Valencii podvrtla kotník. Její start je nejistý. „Lékaři jí původně nařídili šestidenní klid, ale ona říká, že bolest ustupuje a může hrát,“ mínil kouč. „Když to jen trochu půjde, budu se snažit na hřišti pomoci,“ tvrdí odhodlaně Hana Machová.

Chyběla jim šťáva

V případě její absence by veškerá tíha na rozehrávce opět ležela na Slovence Žirkové. Vedle Machové se potýká se zdravotními problémy i maďarská pivotka Béresová, které se drží viróza. O jejím startu rozhodne lékař.

I případně bez těchto dvou hráček Brňanky myslí na výhru, která by znamenala odvrácení mečbolu soupeřek. „Ve Valencii jsem měl pocit, že holkám chybí trochu šťáva. Teď už na nich ale zase pozoruji obrovské odhodlání. Snad důležité střetnutí zvládneme stejně dobře jako rozhodující duel v osmifinále s Pécsí,“ připomněl Bobrovský výborný výkon a drtivou výhru svého družstva.

Reklama

Související témata: