Hlavní obsah

Nymburk neuspěl s žádostí o opakování duelu se Zhořelcem

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka neuspěli s žádostí o opakování odvetného zápasu v prvním kole play-off Poháru ULEB s polským Zhořelcem. Vedení soutěže totiž v pátek zamítlo protest úřadujících českých šampionů, kteří se marně dožadovali uznání technického koše ze závěru úterního duelu, v němž podlehli o dva body. ČTK to řekl tiskový mluvčí Nymburka Jiří Zídek.

Článek

Pro Nymburk tak padla i poslední teoretická šance, že by se v druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži Evropy udrželi. Nymburským se nelíbilo, že v závěru utkání při střele Blaka Schilba jeden z bránících polských hráčů rukou zatáhl za síťku, čímž pohnul obroučkou, za což měl být Zhořelec potrestán technickým košem. V tom případě by utkání dospělo do prodloužení.

"Náš protest byl zamítnut z důvodu nedodržení formálního postupu. Zřejmě šlo o to, že jsme nepodepsali zápis o utkání," uvedl Zídek. Tím, že kapitán Nymburka Ladislav Sokolovský po utkání nevznesl žádnou námitku a do zápisu nepřidal svůj podpis, český tým v podstatě souhlasil s průběhem utkání i jeho řízením. I přes to, že hned po utkání Sokolovský u arbitrů protestoval.

Nymburk sice ještě v úterý večer vzápětí po skončení utkání poslal na vedení ULEB protest, jenže naděje na opakování zápasu v pátek definitivně zhasla.

Reklama

Související témata: