Hlavní obsah

Čeští stolní tenisté na Číňany ve čtvrtfinále MS nestačili

KUANG-ČOU

Čeští stolní tenisté v pátek ve čtvrtfinále mistrovství světa družstev v čínském Kuang-čou podle očekávání prohráli s domácím týmem. V duelu s obhájci titulu nevyhráli ani jeden zápas, i když je odehráli se ctí.

Článek

V úvodním duelu vedl zkušený Petr Korbel dokonce 2:1 na sety nad třetím hráčem světa Wangem Li-čchinem, ale nakonec prohrál 2:3. Další set pak uhrál Josef Šimončík v duelu se světovou jedničkou Wangem Chao.

"Byl to pro nás ohromný zážitek. Všichni jsme si zápas v naplněné hale užívali. Navíc naši hráči předvedli velmi dobré výkony a přispěli k zajímavosti utkání," uvedl po zápase trenér Tomáš Demek. Soupeř měl v sestavě prvního, druhého a třetího hráče světa. "To hovoří za všechny komentáře. Ale nesložili jsme zbraně před velkým favoritem, sehráli jsme dobrá utkání. Kluci potvrdili, že mají solidní formu," řekl kouč.

Čeští hráči mají stále naději obsadit stejně jako před dvěma lety v Brémách páté místo. Aby si o něj zahráli, musejí nejdříve porazit v sobotním duelu od 06:00 SEČ Rumunsko. Zatím není jasné, jaká sestava nastoupí. "Hráči jsou dost unaveni. Ještě se poradíme, jak bude vypadat sestava ve zbývajících zápasech šampionátu. Z pohledu do budoucna určitě nechám hrát mladé hráče, aby nasbírali potřebné zkušenosti. Ale to neznamená, že se o páté místo nepopereme," uvedl Demek.

Ženský výběr se s MS rozloučil vítězně. V zápase o 21. místo Češky porazily 3:0 Švédsko, když vyhrály Kateřina Pěnkavová, Iveta Vacenovská i Dana Hadačová. Nejlepší českou hráčku Renatu Štrbíkovou už trenér Petr Nedoma nechal odpočívat. "Z děvčat viditelně spadla nervozita z boje o záchranu a hrály velmi dobře," řekl Nedoma.

Výsledky MS:
Muži - čtvrtfinále:
Čína - ČR 3:0
Wang Li-čchin - Korbel 3:2 (9, -5, -10, 9, 3), Ma Lin - Pavelka 3:0 (11, 6, 3), Wang Chao - Šimončík 3:1 (7, 8, -5, 9).
Hongkong - Rumunsko 3:1, Japonsko - Tchaj-wan 3:0, Korea - Německo 3:1.
Ženy - semifinále:
Čína - Hongkong 3:0, Singapur - Japonsko 3:0.
O 21. místo:
ČR - Švédsko 3:0
Pěnkavová - Petterssonová 3:1 (4, -2, 8, 4), Vacenovská - Jonssonová 3:0 (10, 9, 7), Hadačová - Ekholmová 3:2 (-7, -9, 10, 10, 6).

Reklama