Hlavní obsah

Utkání Hvězd české basketbalové ligy ovládl Výběr světa

CHOMUTOV

Severočeské doly All-Star Game Mattoni NBL vyhrál Výběr zahraničních hvězd 87:109 a vrátil českým hráčům loňskou prohru. Výběr světa brázdící české palubovky si v Chomutově do poločasu vytvořil desetibodový náskok, který v další části hry navyšoval až na dvaadvacet bodů. Diváci byli svědky atraktivního útočného basketbalu plného parádiček a pohledných kombinací.

Článek

Exhibiční show se nesla k potěšení diváků v útočném duchu. Úvod zápasu vyhrál o šest bodů Výběr světa. Atraktivní basketbal pokračoval v další části a hosté se dostali do desetibodového vedení. V karnevalu parádních akcí a smečí se střídali Blake Schilb s Travisem Williamsem a Roderickem Plattem. Nejlepší akci první poloviny viděli diváci od Schilba, který si sám přihrál míč o desku a rozvlnil síťku pod košem.

Na straně domácích bavil publikum Schilbův spoluhráč z Nymburku Petr Benda, jenž získal od fanoušků v hlasování nejvíce bodů. Severočeským fanouškům dělal největší radost děčínský Jakub Hlouška, který s košíkovou začínal právě v Chomutově.

Stehlík pobavil publikum „opičím“ zavěšením

Do druhé části vstoupili opět lépe zahraniční hvězdy trojkou Platta, ale čeští hráči kontrovali stejnou mincí zásluhou Radka Nečase. Výstavní akci předvedli Schilb s McCoyem a náskok narostl až na patnáct bodů.V dresu domácích začal zářit Jan Stehlík z týmu NH Ostrava s Tomášem Satoranským z USK Praha. Ostravský hráč zvedal diváky ze sedaček pohlednými smečemi a Stehlík pobavil publikum „opičím“ zavěšením na obroučce.

„Obrana dnes nikoho nezajímala,“ podotkl s úsměvem šestnáctiletý Satoranský, nejmladší hráč v historii českého All-Star Game.

Hosté v závěru utkání lehce polevili, přesto oba tábory pokračovaly v exhibiční show. Hranici sta bodů překonal úspěšnou trojkou Monty Mack. Basketbalové galapředstavení ukončil povedenou střelou z poloviny hřiště Schilb a stanovil skóre na konečných 87:109.

V dovednostních soutěžích triumfovali čeští hráči

Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen nymburský Monty Mack. V dovednostních soutěžích, ze kterých se mohli diváci v chomutovské Sportovní hale bavit o přestávkách, triumfovali čeští hráči.

Ve finále soutěže střelby za tři body porazil Macka děčínský Pavel Miloš. Ve smečích nadchnul fanoušky i porotu Tomáš Satoranský. Ten všechny udivil svým prohozením míče pod nohou a následným zavěšením. „Vážím si hlavně toho, že jsem porazil i kluky z Ameriky,“ neskrýval své nadšení Satoranský.

„Smyslem téhle akce nebyl konečný výsledek, ale hlavně pobavit diváky,“ řekl pro Sport.cz kouč domácího výběru Pavel Budínský, jenž v Mattoni NBL trénuje tým BK Děčín a v minulosti působil také na palubovce Chomutova. „Mám to tu stále v srdci a diváci byli výborní,“ dodal. Mezi doprovodné akce patřilo také utkání hráčů na vozíčku.

Utkání hvězd Mattoni NBL
Výběr ČR - Výběr světa 87:109 (70:81)
Nejvíce bodů: Stehlík 27, Satoranský 14, Reinberger 9, Nečas a Pospíšil 8 - Schilb 22, Williams 16, Platt 15, McCoy 14, Mack a Thomas 10. Rozhodčí: Zachara, Vondráček, Šedivý. Diváci: 500.
Zahajovací sestava Výběru ČR: J. Stehlík, L. Sokolovský, P. Benda, R. Nečas, M. Křemen. Nominace trenérů: Š. Vrubl, P. Beneš, P. Miloš, Z. Pospíšil, J. Hlouška, T. Satoranský. Trenér: P. Budínský.
Zahajovací sestava Výběru světa: L. Sanders, B. Schilb, J. Chapman, R. Rančík, T. Williams. Nominace trenérů: A. Lee, M. Mack, K. G. Thomas, S. Phillips, G. Savanovič, R. Platt, A. Bojič. Trenéři: M. Katzurin, M. Marko.
Nejlepší hráč zápasu: Monty Mack (ČEZ Basketbal Nymburk)
Nejlepší smečař: Tomáš Satoranský (USK Praha)
Nejlepší trojkař: Pavel Miloš (BK Děčín)

Reklama