Hlavní obsah

Karlovarsko - Spor Toto Ankara 3:1, zlatý set 12:15Karlovarsko po zlatém setu neprošlo přes Ankaru do semifinále

Karlovy Vary

Volejbalisté Karlovarska se přes Ankaru do semifinále Vyzývacího poháru neprobojovali. Po porážce před týdnem v Turecku 0:3 sice vyhráli doma odvetu 3:1, ale zlatý set ztratili 12:15. O historický postup bojovali Západočeši dvě a půl hodiny.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Sercan Yüksel Bidak z Ankary, Lukasz Wiese z Karlovarska a Lincoln Williams z Ankary

Článek

Karlovarský lídr domácí extraligy věřil, že před svými fanoušky bude silnější a podá lepší výkon. A to splnil. Ankaře se na rozdíl od úvodního čtvrtfinále ve všech činnostech vyrovnal a navíc měl vyšší úspěšnost na příjmu, zkušený nahrávač Ticháček tak mohl tvořit hru podle své libosti.

Univerzál Rejlek z jeho nahrávek útočil s úspěšností 68 procent a dostal se na 27 bodů stejně jako polský smečař Lukasz Wiese. První set vyhráli svěřenci Jiřího Nováka 25:21, druhý po dramatické koncovce ztratili 31:33. Další dvě sady ale urvali pro sebe a vše musel rozhodnout zlatý set. Vyrovnaný byl do stavu 10:10, pak už turecký tým byl vždy minimálně o krok k postupu blíže.

Zlatý set v této sezoně evropských pohárů ukončil naději již čtvrtému českému klubu. Hráčky Olomouce se přes Chimik Južnyj nedostaly do hlavní fáze Ligy mistryň, Olymp v Challenge Cupu vypadl po velké bitvě se slovinským Kamnikem a v prosinci volejbalisté Dukly Liberec ve zlatém setu podlehli v Poháru CEV Galatasarayi Istanbul.

Ve Vyzývacím poháru po Karlovarsku čeká Ankaru francouzský tým Rennes, kterému pomohl k postupu přes ligového rivala Montpellier i český smečař Kamil Baránek.

Vyzývací pohár volejbalistů - odveta čtvrtfinále:
Karlovarsko - Spor Toto Ankara 3:1 (21, -31, 21, 23), zlatý set 12:15
Rozhodčí: Tubylov (Rus.), Stenbock (Švéd.). Čas: 131 min. Diváci: 700. První zápas 0:3, postoupila Ankara.
Sestava a body Karlovarska: Rejlek 27, Wiese 27, Wilson 6, Ticháček 5, Vašina 23, Patočka 6, libero Pfeffer - Baláž, M. Džavoronok, Lux, libero Petrák. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Ankary: Leonardo 23, Williams 19, Bruno 15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články