Hlavní obsah

Basketbalistky Brna přerušily sérii srdcem

sob (Valencie)Právo

Nedobytná hala. Tento nápis si pod svůj název mohla dát hala Pabellón Fuente de San Luis. Včera by se ale musel sundat – brněnské basketbalistky jako první v sezóně dokázaly porazit hráčky Ros Caseres Valencie na jejich palubovce.

Článek

„Už první zápas nám ukázal, že se s nimi dá hrát a my do toho daly srdce,“ vysvětlovala nejlepší střelkyně zápasu Zuzana Žirková. Devítitisícová aréna byla plná sotva z poloviny, ale v závěru předvedli horkokrevní Španělé pořádný kotel. „Ale to bylo dobře. Čím větší je v hale hluk, tím lépe hraju,“ usmívala se Tamika Whitmoreová, která nasázela dvacet bodů.

Hráčky českého mistra v žádném případě nechtěly dopustit opakování porážky z prvního zápasu čtvrtfinále. „Už tehdy jsme si ukázaly, že se s nimi dá hrát, teď jsme to potvrdily,“ mnula si ruce Žirková. „To ony musely být nervózní, hrály doma a čekalo se od nich vítězství,“ říkala slovenská střelkyně.

Basketbalistky v hledišti hnala i česká atletická minivýprava, kterou tvořil realizační tým, výškařka Straková a běžci Hejnová s Holušou, povzbuzování řídil v Brně žijící skokanský trenér Pogány. „Překřičet Španěly nemohli, ale viděli jsme je,“ hlásila Žirková a už přemítala, jak basketbalistky stráví středeční noc. „Asi nějaké šampaňské padne a pak se uvidí,“ spiklenecky se usmívala.

Reklama

Související témata: