Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu už mají jistotu play-off

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu si ve středečním programu NBA zajistili jako první tým v lize postup do play-off. Jistotu jim dala výhra 90:78 v prestižním duelu dvou nejúspěšnějších týmů Východní konference proti Detroitu. K triumfu se Celtics dobrali pod vedením Kevina Garnetta, který s 31 body sehrál své střelecky nejvydařenější utkání od letního příchodu do týmu. Právě Garnett a s ním další novic v týmu Ray Allen se v této sezóně významně zasloužili o to, že si Celtics po dvouleté přestávce zahrají ve vyřazovací části soutěže.

Článek

Jeden z nejlepších večerů v kariéře v NBA prožil LeBron James, jemuž se podruhé v sezóně podařilo nastřílet padesát bodů. Na dalších se podílel deseti finálními přihrávkami, k tomu doskočil osm míčů a dovedl Cleveland k vítězství 119:105 v New Yorku. Jeho výkon nadchl jednoho z fanoušků natolik, že těsně před koncem vběhl na palubovku k lavičce a těsně před svým zatčením stihl vyjádřit hvězdě svůj obdiv.

"Byl to hezký pocit, když přimějete fanouška tohle podstoupit, aby vám svěřil, co si o vás myslí. Řekl mi, že jsem jeho oblíbený hráč. Tak neuvěřitelná věc se mi ještě nestala," komentoval James jednání sedmnáctiletého nadšence oblečeného v dresu Cavaliers. Ze svého výkonu měl James o to větší radost, že jej předvedl ve sportovním chrámu Madison Square Garden. "Tady si vyslechnout ovace diváků vestoje, to je splněný sen," dodal James.

Houston i bez Jao Minga na vítězné vlně

V bohatém středečním programu padl klubový rekord Houstonu Rockets v počtu vítězných zápasů za sebou. Mužstvo ani po zranění pivota Jao Minga neztratilo na síle a výhra 117:99 nad Indianou byla už jeho šestnáctou v pořadí. V této sezóně žádný jiný tým delší sérii neuhrál, Rockets navíc ztratili jediný z posledních 21 zápasů.

Ve čtvrtek budou formu potvrzovat proti konkurentovi v boji o play-off Dallasu, který ale nastoupí bez distancovaného Dirka Nowitzkého. Toho potrestala NBA zákazem startu v jednom utkání za tvrdý faul na Andreje Kirilenka v pondělním duelu proti Utahu. Ruský křídelní hráč odnesl zákrok zraněním a ve středu chyběl Jazzmanům proti Minnesotě. Utah přesto po výsledku 105:76 zaznamenal sedmnáctou domácí výhru za sebou.

Středeční zápasy NBA:
Washington - Orlando 92:122, Charlotte - Golden State 118:109, Boston - Detroit 90:78, New York - Cleveland 105:119, Miami - Toronto 83:108, LA Clippers - Sacramento 116:109 po druhém prodloužení, Memphis - New Jersey 100:93, New Orleans - Atlanta 116:101, Houston - Indiana 117:99, Denver - Phoenix 126:113, Utah - Minnesota 105:76, Milwaukee - Seattle 118:106.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články