Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu postoupili posedmé za sebou do play off

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu si jako druhý tým po suverénním Bostonu zajistili účast v letošním play off NBA. Šampióni soutěže z roku 2004 porazili v nedělním utkání 116:109 Chicago a postoupili do bojů o titul posedmé za sebou. Střelcem zápasu byl s 34 body Chauncey Billups.

Článek

V duelu velkých rivalů porazil Phoenix 94:87 hosty ze San Antonia i díky výkonu Shaquilla O'Neala, jenž tři dny po svých šestatřicátých narozeninách zaznamenal 14 bodů a připsal si 16 doskoků. Slavný pivot ve svém desátém duelu za Suns předvedl tvrdé a bojovné představení, za odraženým míčem dokonce neváhal skočit do hlediště.

Zákrok 216 cm vysokého a 147 kg vážícího O'Neala odnesl jeden z diváků ve třetí řadě naraženým rtem, do nějž ho obr praštil loktem. "Myslím, že jsem jednoho chlápka trefil. Snažil jsem se vyhnout dětem," uvedl otec pěti potomků.

K druhé porážce San Antonia za sebou po skončení jeho jedenáctizápasové vítězné série pomohl i rozehrávač Steve Nash, jenž k 19 bodům přidal i 14 asistencí.

Nečekanou porážku se Sacramentem museli skousnout rozjetí Los Angeles Lakers, kteří prohráli teprve podruhé z posledních patnácti zápasů. Vítězství 114:113 si ze žhavé palubovky odvezlo Sacramento, jehož hrdinou byl autor dvou trestných hodů 4,6 sekundy před koncem Beno Udrih. Na dva body pětadvacetiletého Slovince ještě zareagoval kanonýr Kobe Bryant, ale jeho závěrečná střela se odrazila od obroučky mimo koš.

NBA:
Toronto - Seattle 114:106, Milwaukee - Philadelphia 97:119, LA Lakers - Sacramento 113:114, Detroit - Chicago 116:109, Phoenix - San Antonio 94:87.

Reklama

Související témata: