Hlavní obsah

Házenkářští mistři Evropy Dánové přijedou na Pohár ČT

PRAHA

Největším magnetem třetího ročníku házenkářského turnaje o Pohár České televize bude účast mistrů Evropy Dánů. Pro českou reprezentaci bude turnaj, který se uskuteční 21. až 23. března, první částí přípravy na červnové play-off se Srbskem o postup na světový šampionát.

Článek

Po neúspěchu na mistrovství Evropy v Norsku čeká české házenkáře první společná akce. U týmu zůstala trenérská dvojice Pavel Pauza a Jiří Mika, která bude mít oproti lednovému šampionátu k dispozici více hráčů.

Trenéři již mohou počítat s nejlepším českým házenkářem Filipem Jíchou, zdravotně v pořádku jsou také Václav Vraný a Jiří Hynek.

Zatímco první dva ročníky turnaje se hrály v Praze, tentokrát se část zápasů uskuteční v Plzni. Potřetí se na turnaji představí Švýcarska, účast z prvního ročníku si zopakuje Egypt a poprvé bude hrát Dánsko.

Nominace ČR:
Brankáři: Martin Galia (Göpingen/Něm.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Jakub Krupa (HC Zubří).
Hráči do pole: Jan Filip, Daniel Kubeš (oba Nordhorn/Něm.), Michal Brůna (Stralsund/Něm.), Petr Hrubý (Melsungen/Něm.), Pavel Horák (Göpingen), Jiří Hynek (Minden/Něm.), Filip Jícha (Kiel/Něm.), Jan Sobol (Montpelier/Fr.), Karel Nocar (Chambery/Fr.), Václav Vraný (TUSem Essen/Něm.), Jiří Motl (Lovosice), Alois Mráz (Wetzlar/Něm.), Tomáš Řezníček (Gorenje Velenje/Slovin.).
Program turnaje:
Pátek 21. března - Plzeň:
16:00 Dánsko - Švýcarsko, 18:15 Egypt - Česko
Sobota 22. března - Praha:
16:00 Dánsko - Egypt, 18:00 Švýcarsko - Česko
Neděle 23. března - Praha:
15:00 Egypt - Švýcarsko, 18:00 Česko - Dánsko.

Reklama