Hlavní obsah

Čeští házenkáři budou na Poháru ČT opět bez Jíchy

PRAHA

Důležitou prověrkou před červnovým play-off se Srbskem o postup na mistrovství světa v roce 2009 bude pro české házenkáře turnaj o Pohár České televize. Třetí ročník se uskuteční od pátku do neděle v Plzni a Praze. Trenér Pavel Pauza se musí znovu obejít bez nejlepšího českého hráče Filipa Jíchy, který je opět zraněn.

Článek

"Naštěstí to není zranění inkriminovaného kolena, kvůli kterému nám Filip chyběl na mistrovství Evropy. Má výron kotníku, a tak raději ze soustředění odjel," řekl Pauza.

Domácí tým bude obhajovat prvenství z loňska, kdy ve finále přehrál v Sazka Areně Srby. Ti měli startovat i letos, ale s ohledem na los play off je nahradil tým Švýcarska. Dalšími účastníky jsou hráči Egypta a hlavní hvězdou turnaje jsou Dánové, kteří triumfovali na lednovém evropském šampionátu v Norsku.

Přestože v dánském družstvu chybí několik hráčů z ME, Pauza jej považuje za velice silného protivníka. "Byl bych nerad, kdyby to někdo podával tak, že Dánsko přiveze nějakou rezervu. Dánové mají výhodu, že se nemusí nikam kvalifikovat a mohou nechat odpočívat hlavní hvězdy," řekl svazovému webu Pauza.

"Čekají nás tři kvalitní zápasy a v naší sestavě budou hlavně hráči, se kterými počítáme na play off. Na turnaji můžeme vyzkoušet rozdílné sestavy nebo rozdílné systémy, jak do útoku tak do obrany," řekl ČTK Pauza.

Vedle Jíchy musel oželet také účast Jiřího Vítka, kterého neuvolnil zaměstnavatel. Hráče německého klubu Bergischer BHC nahradil Jan Stehlík z Dukly Praha

"Ke stabilní patnáctce hráčů můžeme nyní zvát i některé hráče z juniorů nebo z české soutěže, kteří mají v budoucnu šanci se do týmu zapojit. Příkladem je mladý brankář Krupa, který doplní zkušenou dvojici Štochl - Galia," řekl Pauza.

Čeští hráči se k další akci sejdou na konci května v Zubří, kde se již budou připravovat na kvalifikaci proti Srbsku. Zde by měli sehrát dvě přátelská utkání proti týmu Bosny a Hercegoviny, který hraje podobně jako Srbsko.

Nominace ČR:
Brankáři: Martin Galia (Göppingen/Něm.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Jakub Krupa (HC Zubří). Hráči do pole: Michal Brůna (Stralsund/Něm.), Pavel Horák (Göppingen/Něm.), Ondřej Zdráhala (Groswaldstadt/Něm.), Petr Hrubý (Melsungen/Něm.), Jiří Hynek (Minden/Něm.), Daniel Kubeš, Jan Filip (oba Nordhorn/Něm.), Karel Nocar (Chambery/Fr.), Václav Vraný (Essen/Něm.), Jan Sobol (Montpelier/Fr.), Jiří Motl (Lovosice), Alois Mráz (Wetzlar/Něm.), Tomáš Řezníček (Gorenje Velenje/Slovin.), Jan Stehlík (Dukla Praha).

Reklama