Hlavní obsah

Pauza si cenil skalpu házenkářských mistrů Evropy

PRAHA

Čeští házenkáři zůstávají jediným vítězem turnaje O pohár České televize. Triumfovali i v jeho třetím ročníku a na závěr si v neděli připsali cennou výhru nad evropskými šampióny Dány.

Článek

„Skalp úřadujících mistrů Evropy je pro nás velmi cenný a vůbec neberu řeči o tom, že jim v Praze chyběly některé opory. Vždyť nám taky scházeli zranění Jícha s Mrázem a brzy po začátku odpadl i pilíř obrany Kubeš,“ přiznal trenér Pavel Pauza.

Soupeř sice nepřivezl některé hvězdy jako brankáře Hvidta, ale další esa zlatého týmu jako Jensen či Noddesbo tu hráli a v kádru trenéra Wilbecka byl také jeden z největších talentů světové házené, dvacetiletý Hansen.

„Dánové pro mne i v trochu pozměněném složení zůstávají jedno nejlepších světových mužstev, což prokázali. Rozhodla naše obrovská bojovnost, kluci měli velkou vůli k vítězství a líbilo se mi, že naše hra dostala jistý řád. Klíčové bylo, že se nám povedlo ve druhém poločase utéci na rozdíl tří branek a potom přečkat dvojité oslabení po Nocarově červené kartě,“ líčil Pauza, jenž byl nadšen výkonem Zdráhaly na střední spojce a potěšila ho i střelecká produktivita leváka Řezníčka.

„Stabilně kvalitní výkon pak předvedl brankář Štochl. Výkon nejen proti Dánům, ale na celém turnaji je povzbuzením pro červnovou kvalifikaci ME se Srbskem, které v domácím zápase přivítáme v Zubří,“ uzavřel trenér národního týmu.

Reklama