Hlavní obsah

Házenkářky podstoupí turnajový test v Chebu

PRAHA

O štít města Chebu budou od čtvrtka na tradičním turnaji bojovat české házenkářky, v jejichž sestavě figuruje devět legionářek včetně konečně uzdravené střední spojky Fabíkové.

Článek

„Pro naše hráčky půjde o důležitý test před červnovou kvalifikací ME se Švédkami a právě dánský tým, i když podle nahlášené soupisky hodně omlazený, by mohl nejlépe modelovat jejich házenkářský projev. Záleží nám pochopitelně na výsledcích, ale půjde i o prověření obranných a útočných systémů,“ míní trenér Jiří Tkadlec.

Turnaj má zvláštní systém. Ve skupině na reprezentantky čeká už ve čtvrtek Dánsko a v sobotu pak Nizozemsko, mezitím nastoupí v pátek proti Litvě (vždy v 18 h, vysílá ČT 4) v rámci vloženého utkání proti týmu z druhé tříčlenné skupiny, v níž ještě účinkují Slovensko a Slovinsko. V neděli se pak v Chebu hraje o konečné pořadí, zápas českých žen buď v 10.30 h, nebo v případě jejich postupu do finále ve 14.30 hodin.

Nominace české reprezentace:
Raníková (Olomouc), Selicharová-Jonášová, Kutlvašrová (všechny Slavia), Tomečková, Hrbková (obě Olomouc), Knytlová, Fabíková (obě Thüringen/Něm.), Zámorská (Gjerpen/Nor.), Zachová, Poznarová, Kysučanová (všechny Mety/Fr.), Vojtíšková (Göppingen/Něm.), Simerská (Le Havre/Fr.), Nevařilová (Vestmanneajar/Isl.).

Reklama

Související témata: