Hlavní obsah

Volejbalovou Ligu mistrů vyhrála Kazaň

LODŽ

Volejbalovou Ligu mistrů vyhrál po čtyřech letech ruský klub. Dynamo Kazaň v nedělním finále v Lodži porazilo italskou Piacenzu v pěti setech a poprvé v klubové historii získalo trofej. Předtím v roce 2004 zvítězil Lokomotiv Bělgorod.

Ilustrační foto - volejbal

Článek

Kazaň dokázala dvakrát vyrovnat vedení italského celku a v pátém setu nemilosrdně trestala sebemenší zaváhání v jeho hře. Svěřenci trenéra Viktora Sidělnikova se mohli opírat o zkušenosti trojice Teťjuchin, Kosarev, Jegorčev, kteří byli v letech 2003 a 2004 součástí vítězného týmu Bělgorodu, na finálové výhře Kazaně se podílely i americké posily Stanley a Ball. Mužstvo Piacenzy naopak nedotáhly k úspěchu ani hvězdy typu Meoniho, Granvorky či Bjelici.

Třetí místo obsadil domácí Belchatów, který rovněž v pěti setech porazil čtyřnásobného vítěze Ligy mistrů Treviso. Stejně jako v sobotním semifinále proti Piacenze se v dresu Trevisa dostal z dvojice českých reprezentantů na hrací plochu pouze střídající blokař Jiří Král, smečař Marek Novotný nenastoupil ani v neděli.

Volejbalová Liga mistrů:
Finále: Kazaň - Piacenza 3:2 (-19, 24, -18, 17, 10),
o 3. místo: Belchatów - Treviso 3:2 (22, 21, -23, -18, 13).

Reklama

Související témata: