Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka opět získali Český pohár

MLADÁ BOLESLAV

Basketbalisté favorizovaného Nymburka obhájili prvenství v Českém poháru. V nedělním finálovém duelu v Mladé Boleslavi, který byl reprízou loňského boje o ligový titul, porazil český mistr Prostějov 80:68. Nymburk vyhrál pohárovou soutěž počtvrté za poslední čtyři sezóny.

Článek

Na den přesně rok poté, co Prostějov dokázal naposledy Nymburk porazit, drželi Hanáci poměrně dlouho naději na zopakování dávného úspěchu. Počáteční zbytečné ztráty sice poslaly nejprve do sedmibodového vedení Nymburk, ale prostějovská převaha v doskakování znamenala obrat. Orli lépe bránili a postupně si v prvním poločase vypracovali až šestibodové vedení.

Jejich hra se zadrhla až v třetí části. Od stavu 54:50 prohráli zbytek čtvrtiny 1:13. Nymburské útoky v těchto chvílích začal bezchybně řídit i zakončovat rozehrávač Monty Mack, Nymburk postupně znovu začal nutit soupeře k chybám a další vývoj už bezpečně kontroloval.

"V prvním poločase jsme nechali hrát soupeře jeho hru, až potom jsme si začali více půjčovat míč a dostali zápas pod kontrolu," řekl České televizi slovenský pilíř nymburského týmu Radoslav Rančík. "My jsme splnili (postupem do finále) svůj cíl, dnes nás srazilo těch devatenáct ztracených míčů," vystihl hlavní příčinu porážky pardubický kouč Miroslav Marko.

Třetí místo vybojovali pardubičtí basketbalisté po vítězství 78:69 nad Ostravou. Vyrovnaný zápas zlomil papírový favorit ve svůj prospěch až v poslední čtvrtině a třetí výhrou překlopil na svoji stranu i vzájemnou bilanci zápasů v této sezóně.

Finále:
Nymburk - Prostějov 80:68 (26:27, 45:47, 63:55)
Nejvíce bodů: Mack 22, Lee 19, Rančík 12, Nečas 11 - Ames 15, Bader 14, Tomaszek 13.
O 3. místo:
Pardubice - Ostrava 78:69 (15:14, 38:37, 61:56)
Nejvíce bodů: Novotný a Gamma po 17, Williams 16, Phillips 10 - Stuchlý 19, Ofoegbu 14, Pospíšil a Wilson po 10.

Reklama

Související témata: