Hlavní obsah

V olympijské kvalifikaci stolních tenistů se Češi neprosadili

NANTES

Žádný ze čtveřice českých stolních tenistů si v pátek v kvalifikačním turnaji v Nantes ve Francii nezajistil start na olympijských hrách. Šanci na reparát budou mít o víkendu. Ve vyřazovací části dokázal vyhrát zápas pouze Petr Korbel, k postupu však potřeboval zvítězit třikrát.

Článek

Šestatřicetiletý Korbel porazil v úvodním kole Yang Mina z Itálie hladce 4:0 a v dalším utkání vedl nad Portugalcem Joaem Monteirem už 3:0. Přesto nedokázal dotáhnout zápas do vítězného konce, šestou sadu přitom prohrál až po dramatickém boji 15:17. Pokud by uspěl, hrál by o účast na své páté olympiádě s Rakušanem Robertem Gardosem.

Další čeští reprezentanti v pátek v Nantes prohráli hned v prvním kole vyřazovací části. Marek Klásek, Tomáš Pavelka ani Renata Štrbíková na své soupeře nestačili, ale stejně jako Korbel ještě mají šanci postoupit. Na olympijský turnaj do Pekingu se z evropské kvalifikace v Nantes probojuje jedenáct mužů a stejný počet žen.

Výsledky českých reprezentantů:
Muži - 1. kolo: Korbel (ČR) - Yang Min (It.) 4:0 (8, 9, 5, 1), Tan Rui Wu (Chorv.) - Klásek (ČR) 4:0 (6, 8, 4, 10), Chen Weixing (Rak.) - Pavelka (ČR) 4:0 (10, 2, 6, 8),
2. kolo: Monteiro (Port.) - Korbel 4:3 (-6, -3, -11, 8, 9, 15, 7).
Ženy - 1. kolo: Barthelová (Něm.) - Štrbíková (ČR) 4:2 (-8, 10, 6, -6, 11, 8).

Reklama