Hlavní obsah

Volejbalistky Olympu mají po výhře v Brně blíž do finále

BRNO

Volejbalistky Olympu Praha zvítězily v pondělním třetím semifinále na palubovce obhájkyň titulu z KP Brno 3:2 a dělí je jedna výhra od postupu do finále. Olymp vede po druhém triumfu za sebou 2:1 na zápasy a ve čtvrtek na domácím hřišti může sérii ukončit.

Článek

Brňankám vyšel lépe vstup do zápasu, v němž své značně nervózní a chybující soupeřky přehrávaly větším důrazem na síti. Ve druhém setu ale za stavu 20:20 domácí volejbalistky čtyřmi školáckými chybami nabídly soupeřkám klid do koncovky. Olymp převzal iniciativu, v jeho týmu hrála prim zejména smečařka Havlíčková. Tu nedokázaly domácí volejbalistky ubránit a takřka každý její útok na síti i ze zadní části pole znamenal pro Brňanky nebezpečí. Havlíčkovou dobře doplňovaly Brejchová a Sládková.

Teprve ve čtvrtém setu se domácí hráčky vzpamatovaly. Jejich hru oživila Mikysková, které se prosazovala v útoku. V tie-breaku ale Brňanky udržely vyrovnanou partii pouze do stavu 5:5, závěr už měly v režii přesněji hrající volejbalistky Olympu.

"Rozdíl byl v útoku obou týmů. Neměli jsme žádnou smečařku, která by utkání táhla. Pouze záblesky na zvrat nestačily. Naši hru oživila Mikyskové, která ale postupně také uvadala," zhodnotil zápas trenér brněnských volejbalistek Miroslav Čada.

Trenér Olympu Stanislav Mitáč si vychutnal důležité vítězství. "Vyhrávat v Brně v zápasech play off je nesmírně těžké. Ukázalo se, že jsme vyrovnaným soupeřem. Podařily se nám dvě koncovky setů. Pouze ve čtvrté sadě jsme závěr trestuhodně odevzdaly. Tie-break už byl z naší strany snadná záležitost," dodal Mitáč.

Extraliga volejbalistek - semifinále, 3. zápas
KP Brno - Olymp Praha 2:3 (21, -23, -22, 23, -8)
Rozhodčí: Gál, Došlík. Čas: 129 min. Diváci: 500. Stav série: 1:2.

Reklama