Hlavní obsah

Brněnské basketbalistky touží zdolat Bourges

BRNO

Tajný sen zopakovat při Final four Euroligy domácí triumf z roku 2006 nosí v hlavě basketbalistky Gambrinusu Brno a první překážkou v cestě bude v pátek od 18 hodin francouzské Bourges. „Chtěly bychom pochopitelně uspět. Určitě je lepší bojovat o finále s Bourges než s ruským týmem,“ přiznává Eva Vítečková. Brňanky ale hrály naposledy zápas 28. března v derby s Valosunem, zatímco Bourges absolvovalo čtyři kola francouzské ligy.

Článek

„Teprve samotný zápas ukáže, co s námi zápasová přestávka udělala,“ doplnila Vítečková. „Stojí před námi těžký úkol, avšak jsem si jist, že je v našich silách to utkání zvládnout. Na děvčatech pozoruji obrovskou chuť do hry a odhodlání poprat se ze všech sil o vítězství,“ uvedl trenér českých šampiónek Jan Bobrovský.

Je přesvědčen, že jeho tým je dobře připraven: „Holky nejprve individuálně studovaly hru francouzského družstva. Pak jsme si všechny jeho útočné signály rozebrali ještě společně. Hodně jsme se věnovali i obraně, kterou má Bourges výtečně organizovanou. Já ovšem věřím, že na její překonání najdeme recept.“

Také kapitánka Gambrinusu Hana Machová si myslí, že Bourges je pro Brno přijatelnější soupeř než Jekatěrinburg či obhájce prvenství Spartak Moskva. Oba ruské týmy spolu hrají první semifinále už od 15 h: „I tak nás ale čeká pořádná šichta. Bourges se opírá o skvělou Australanku Snellovou, pivotku Kiretovou a Melainovou. My ale máme vyrovnanější tým, jsme schopny zaskočit jedna za druhou.“

Brňanky si od úterý zvykaly na prostředí Městské haly v Králově Poli, kde běžně nehrají. „Já to tam moc nemiluju. Hřiště je totiž daleko od diváků a za koši je až příliš mnoho prostoru. Už jsme v ní ale v minulosti odehrály dost zápasů, neměl by to být pro nás žádný handicap,“ řekla Machová.

Bobrovský může proti Bourges počítat se všemi hráčkami, i když různé bolístky překonává Machová a pivotku Večeřovou trápí naražené koleno. Hlediště s kapacitou 3500 diváků bude zřejmě zcela zaplněno. „Na podporu našich fanoušků moc spoléháme,“ vzkázal Bobrovský.

Reklama

Související témata: