Hlavní obsah

Denver zvítězil v Golden State a výrazně se přiblížil postupu do play-off

NEW YORK

Basketbalisté Golden State a Denveru se utkali v přímém souboji o poslední postupové místo do play-off v Západní konferenci. Denver dokázal vyhrát 114:105 a má do vyřazovací fáze podstatně blíže než Golden State.

Článek

Výhodu domácího prostředí měli basketbalisté Golden State, čehož dokázali zpočátku náležitě využít. První čtvrtina byla jasně v rukou Warriors, kteří ji vyhráli rozdílem 15 bodů 37:22. Denver se ale dokázal rychle vzpamatovat a druhou čtvrtinu vyhrál vysoko 39:23. Rozhodující chvíle přišla v následující čtvrtině, kterou opět vyhráli hostující Nuggets, tentokrát rozdílem 8 bodů.

Denver táhl především Allen Iverson, který odehrál celý zápas bez jediného střídání. Iverson zaznamenal 33 bodů a 9 asistencí. V dresu Golden State prožil výborný večer s 29 body Monta Ellis, jenž stejně jako Iverson nechyběl na palubovce ani vteřinu. Společně s Ellisem byl na hrací ploše hodně vidět také domácí rozehrávač Baron Davis, jehož 20 bodů, 10 doskoků a 11 asistencí nebylo možné přehlédnout.

Dallas je po výhře nad Utahem v play-off

Dallas porazil na domácí palubovce v American Airlines Center Utah 97:94 a zajistil si tak postup do play-off. V dresu domácích opět zářil Dirk Nowitzki. Nejlepší německý basketbalista všech dob trefil čtyři z pěti tříbodových košů a celkově v zápase nasbíral 32 bodů. V barvách jazzmenů dělalo Dallasu největší problémy duo Deron Williams – Mehmet Okur. Williams zase prokázal, že je opravdu excelentním rozehrávačem, když svým spoluhráčům přihrál na 12 košů a navíc přidal 18 bodů. Okur tvrdil muziku hlavně pod oběma koši, kde prokazoval svůj důraz, což dosvědčil 19 body a 14 doskoky.

V Los Angeles se odehrálo derby mezi Clippers a Lakers. Zápas byl od začátku v režii hostujících borců Lakers, kteří předčili svého soka ve všech směrech a vyhráli vysoko 106:78. Nejlepším střelcem vítězného týmu byl s 18 body Luke Walton.

Výsledky:
Golden State - Denver 105:114, LA Clippers - LA Lakers 78:106, Dallas - Utah 97:94.

Reklama

Související témata: