Hlavní obsah

Basketbalistky Spartaku jsou opět ve finále Euroligy

BRNO

Basketbalistky Spartaku Moskva porazily v pátek v prvním semifinále Evropské ligy v Brně v ruském souboji UMMC Jekatěrinburg 78:68 a v neděli budou obhajovat loňské vítězství v soutěži. Ve vyrovnané bitvě byla hlavním trumfem úřadujících šampiónek nejlepší světová hráčka Lauren Jacksonová z Austrálie, která zaznamenala 35 bodů. Ve finále se Spartak utká s lepším z večerního duelu Gambrinus Brno - Bourges.

Článek

V úvodu tvrdého a rychlého utkání získal moskevský Spartak čtyřbodový náskok, ale dynamicky hrající Jekatěrinburg ztrátu okamžitě eliminoval. Oba týmy vynikaly jistou střelbou z podkošového prostoru, Jekatěrinburg sázel na časté zakončování z tříbodového území, ale jeho hráčky postrádaly z větší vzdálenosti přesnost. V závěru poločasu se podařilo Spartaku odskočit až na osmibodový rozdíl, a to především zásluhou střelecky jisté a úspěšně doskakující Jacksonové. Tahounem týmu byla i Američanka Thompsonová.

Jekatěrinburg měl sílu rozloženou mezi více hráček. Australská rozehrávačka Harrowerová dávala protiútokům rychlost, v podkošovém prostoru odváděla hodně práce Běloruska Levčenková a o zakončení se často starala Američanka Jonesová. Ve třetí čtvrtině po úspěšné trojce Harrowerové dokonce Jekatěrinburg získal zpět jednobodové vedení 54:53, závěr se už ale odehrál pod taktovkou Spartaku. Zlepšená obrana vynesla obhájkyním prvenství až dvanáctibodový náskok a jistý postup do finále.

Euroliga basketbalistek - semifinále
UMMC Jekatěrinburg - Spartak Moskva 68:78 (23:22, 41:45, 58:62)
Nejvíce bodů: Levčenková 15, Jonesová a Harrowerová po 9 - Jacksonová 35, Thompsonová 24, Karpuninová 6. Rozhodčí: Zavlanos (Řec.), Zurapovič (Bosna), Keseratar (Tur.). Trestné hody: 7/6 - 15/12. Fauly: 18:11. Trojky: 4:7. Diváci: 3000.

Reklama

Související témata: