Hlavní obsah

Publikum ocenilo i druhé místo brněnských basketbalistek

BRNO

Po dvou letech si brněnské basketbalistky znovu zahrály v domácím prostředí finále Euroligy, a přestože se letos nedočkaly vysněného triumfu, skvělé publikum aplausem vstoje ocenilo statečnost s níž v závěru vzdorovaly supersilnému Spartaku Moskva.

Článek

„Divákům patří ohromný dík. Protlačili nás do finále a i v něm to podrželi i když jsme hrály špatně,“ říkala kapitánka Hana Machová. „Fanoušci byli fakt super super, hnali nás za každého stavu dopředu a snad jsme jim připravili tím zvednutím se v závěru alespoň hezký zážitek, když už se nedočkali našeho prvenství,“ líčila Jana Veselá. „Lidem v hledišti patří absolutní jednička, dělali fantastickou atmosféru. Naše pocity jsou nyní smíšené, porážka v každém finále mrzí. Alespoň, že jsme jim ke konci daly zabrat,“ doplnila Ivana Večeřová.

„Chtěly jsme hráčky Spartaku od bránit hodně natěsno, jenže jsme si nechaly ujet začátek. Soupeřkám v tom úvodu vyšlo na co sáhly, měly nás i velmi dobře přečtené. Jacksonová si pod košem nedá nic líbit, moc těžko se proti ní hraje,“ říkala pivotka Petra Kulichová. „Proti obrovskému favoritovi celé soutěže jsme vlastně neměly co ztratit, přesto tam zase byla nervozita a ke své hře jsme se dostaly až pozdě. V semifinále s Bourges se obrat povedl a v prodloužení jsme už měli o stupínek navrch, tentokrát to nešlo, rozdíl skóre byl už moc velký,“ doplnila Machová.

Reklama

Související témata: