Hlavní obsah

Lakers doma jednoznačně porazili San Antonio

Zdeněk SalátSport.cz

Basketbalisté Los Angeles Lakers doma přivítali obhájce titulu ze San Antonia. Lakers zvítězili 106:85 a k celkovému prvenství v Západní konferenci jim stačí už jen porazit doma Sacramento.

Článek

Zápas měl od svého začátku atmosféru play-off. Navíc se střetly týmy, které vyhrály 7 titulů za posledních 9 let. Diváci v Staples Center viděli velmi vyrovnanou první polovinu zápasu, kdy se obě mužstva přetahovaly o vedení. Po dvou čtvrtinách byl stav nerozhodný 53:53. V první polovině zápasu byl hodně vidět na straně domácích Lamar Odom, naopak San Antonio táhl výborným výkonem Tony Parker.

Zápas hodně ovlivnilo zranění Manu Ginobili, který byl pouze na tribuně. Spurs evidentně v druhém dějství chyběly Ginobiliho útočné manévry. Záčátek třetí čtvrtiny nenabídl tolik pohledný basketbal a oba týmy poměrně hodně chybovaly. Zpestření byl snad jen pád Dereka Fischera do druhé řady mezi fanoušky Lakers, když se snažil obětavě bránit Tima Duncana.

Druhou půli vyhráli Lakers o 21 bodů

Lakers po oddychovém čase ve třetí části zcela ovládli zápas. Domácí basketbalisté zlepšili obrannou fázi, kdy dokázali vymazat ze hřiště jak Duncana, tak Parkera a navíc se jim dařila střelba, především několik tříbodových košů v podání Fischera a Vujačiče hodně ovlivnilo průběh zápasu. Domácí Lakers druhou polovinu zápasu vyhráli rozdílem 21 bodů a výhře 106:85 jsou jen malý krůček od celkového prvenství v Západní konferenci, k tomu jim stačí porazit na domácí palubovce Sacramento, které je pro Lakers rozhodně hratelný soupeř.

Toronto, které na dálku svádí souboj o šesté místo ve Východní konferenci s Philadelphií, zavítalo do Palace of Auburn Hils, kde mají své domácí prostředí basketbalisté Detroitu. V dresu Pistons se ukázal po zranění Richard Hamilton a jeho 12 bodů za 24 minut pobytu na palubovce přispělo k výhře Detroitu 91:84.

Hostující Toronto drželo s Detroitem krok do třetí čtvrtiny, kdy na ukazateli skóre svítilo 65:65, pak ale druhý nejlepší celek Východní konference zabral a díky zlepšené střelbě dotáhl zápas do vítězného konce. V dresu Toronta byla k neudržení tradiční opora Chris Bosh, který v zápase zaznamenal úctyhodných 30 bodů a 10 úspěšných doskoků.

Basketbalová NBA:
Cleveland - Miami 84:76, LA Lakers - San Antonio 106:85, Seattle - Dallas 99:95, Chicago - Orlando 84:104, Denver - Houston 111:94, Detroit - Toronto 91:84.

Reklama

Související témata: