Hlavní obsah

Žirková: Stopa zklamání snad brzy přejde

Slovenskou hvězdu brněnského basketbalového týmu Zuzanu Žirkovou mrzí, že výborné fanoušky v hale nedokázaly hráčky Gambrinusu odměnit evropským titulem. „Časem ale dojde cena druhého místa za týmem, kterou skoupil nejlepší světové hráčky, aby v Evropě mohl dominovat,“ myslí Žirková.

Článek

Jak přijímáte druhé místo v Eurolize?

Je tam stopa zklamání, ale snad brzy přejde. Chtěly jsme doma Final four zase vyhrát, časem ale dojde cena 2. místa za týmem, který skoupil nejlepší světové hráčky, aby v Evropě mohl dominovat.

Byl vůbec Spartak k poražení?

Možná kdybychom dokázaly hrát od začátku s takovým důrazem a účinným presinkem v obraně, jako nám to šlo v poslední čtvrtině, tak ano. Jenže my dostávaly lacino koše a samy se nemohly chytit střelecky. Až pozdě se povedlo přitvrdit, pak to tam začalo ti padat.

Jste v All Star finálového turnaje společně se zámořskými hvězdami Jacksonovou, Thompsonovou, Birdovou a Snellovou, co vy na to?

Pro mne úžasné ocenění, ale chybí mi třešinka na dortu v podobě našeho prvenství. Užila jsme si však dva napínavé zápasy před úplně skvělými fanoušky.

Co odpovíte na nabídku slovenské trenérky Hejkové k přestupu do Spartaku?

Raději budu s Brnem druhá, ale platná pro tým, než tam prožít víc minut na lavičce.

Reklama

Související témata: