Hlavní obsah

Fanoušek Bostonu se pokusil "zaklít" nový stadión Yankees

NEW YORK

Mimořádná rivalita mezi baseballovými týmy New York Yankees a Boston Red Sox se projevila i při stavbě nového stadionu Yankees, na němž bude nejslavnější klub historie hrát od příští sezóny. Jeden z dělníků, jenž fandí konkurenčním Red Sox, zalil do betonu dres Bostonu, aby přenesl na novou arénu kletbu.

Článek

Jeho pokus však nevyšel. Vedení Yankees se o "partyzánské" akci dozvědělo z listu New York Post, a i když chvíli uvažovalo o tom, že nechá celou věc plavat, nakonec nechalo dres vyndat. "Dostali jsme anonymní tipy, kde přesně by mohl ten dres být, a také jsme ho tam našli," uvedl zástupce stavební společnosti nového stadionu Frank Gramarossa.

Podle agentury AP trvalo zhruba pět hodin vrtání, než dělníci trikot Red Sox s číslem 34 objevili metr a půl pod zemí. Slavnostního vytažení dresu se v neděli zúčastnili i prezident Yankees Randy Levine a výkonný šéf Lonn Trost. Podle něj není vyloučeno, že klub podnikne proti fanouškovi Bostonu právní kroky.

Toho možnost žaloby ze strany Yankees pobouřila. "Tohle jsou typičtí Yankees. Neudělal jsem nic špatného, nezpůsobil jsem žádnou škodu," řekl listu Boston Herald šestačtyřicetiletý Gino Castignoli, jenž prý pracoval na stavbě stadiónu pouze jeden den, který potřeboval k provedení své akce. "A vyplatilo se mi to," dodal muž, jemuž se málem podařilo "zaklít" stadión za miliardu dolarů.

Reklama

Související témata: