Hlavní obsah

Kladenské a budějovické volejbalisty dělí jedna výhra od finále

OSTRAVA/ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Kladna i Českých Budějovic se podruhé v semifinálových sériích ujali vedení a jediné vítězství je dělí od postupu do finále. Středočeši v dnešním třetím vzájemném utkání zvítězili na palubovce Kladna 3:1, Jihočeši v pětisetovém dramatu udolali hosty z Liberce. Oba vítězné týmy mohou za stavu 2:1 na zápasy rozhodnout o postupu už ve středu, hrát se bude na stejných palubovkách jako v úterý.

Článek

Kladno položilo základ k dnešnímu úspěchu výhrou v dlouhém úvodním setu, kdy soupeře přetlačilo 35:33. Domácí se zvedli za stavu 0:2 pouze ve třetí sadě, ale celkově se jim hra nedařila a trenéra Jaroslava Tomáše naštval i přístup jeho svěřenců. "Takhle, jak jsme k tomu přistoupili, se semifinále hrát nedá. Kladno nás předčilo v maličkostech, špatně jsme bránili a chyby ve vypjatých koncovkách rozhodly zápas," řekl Tomáš.

Kladno prokázalo větší odolnost v koncovkách. "Kluci se nesložili v důležitých okamžicích. Zápasy s Ostravou se vždycky rozhodují v koncovkách a my jsme je dneska dohrávali i s vírou štěstí," uvedl v úterý trenér Zdeněk Šmejkal.

Českobudějovičtí obhájci titulu získali druhý bod v sérii s vítězem základní části soutěže až v tie-breaku, ačkoliv první dva sety s přehledem vyhráli. Nezvládli ale koncovku třetí sady a Severočeši se vrátili do hry. S přehledem vyhraný čtvrtý set ale hostům nakonec nebyl k ničemu, protože v pátém umožnili hned zkraje soupeři získat náskok, který už Jihostroj nepustil.

"Zítra to nebude lehké utkání, ale v sobotu už se mi do Liberce nechce," řekl domácí kapitán Stanislav Pochop, který v zápase suploval za indisponovaného Macha. Liberecký kapitán Jan Jeslínek konstatoval, že vyhrál šťastnější tým. "Z prohraného zápasu jsme ještě dokázali udělat drama. Zápas byl hodně vyrovnaný, večer nás čeká regenerace a jdeme do toho znova. Atmosféra v Budějovicích je skvělá," řekl.

Výsledky - semifinále, 3. zápasy:
Ostrava - Kladno 1:3 (-33, -17, 17, -23)
Rozhodčí: Dočkal, Dvořák. Čas: 108 min. Diváci: 700. Stav série: 1:2.
České Budějovice - Liberec 3:2 (22, 19, -23, -21, 12)
Rozhodčí: Fink, Krsek. Čas: 119 min. Diváci: 1700. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: