Hlavní obsah

San Antonio porazilo Utah a může se v play-off těšit na Phoenix

NEW YORK

V basketbalové NBA se ve středu dohrálo zbývajících 14 zápasů základní části. V Západní konferenci se na závěr střetly ve šlágru 82. kola týmy San Antonia a Utahu. V sestavě Utahu se však objevili převážně náhradnící, čehož obhájci titulu ze San Antonia dokázali s přehledem využít a vyhráli 109:80.

Článek

Díky výhře nad Utahem čeká San Antonio v play off opravdu těžký soupeř z Phoenixu. Duel San Antonio vs. Phoenix bude jednoznačně šlágrem prvního kola play-off. Velkou radost pro domácí Spurs znamenal návrat uzdraveného Manu Ginobiliho. Utah na svých internetových stránkách udělal anketu o tom, zda si fanoušci jazzmenů přejí v prvním kole play-off více Houston či Phoenix a výsledek byl jednoznačný, vyhrál Houston, na který Utah nakonec skutečně narazí.

Basketbalisté Dallasu si na domácí palubovce v American Airlines Center poradili s New Orleans 111:98 a zakončili základní část sedmým místem v Západní konferenci, které jim zaručuje pro play-off právě tým New Orleans.

Clippers opět prohráli

Tým L.A.Clippers neuspěl ani na sedmý pokus a opět prohrál, tentokrát jednoznačně 75:93 na hřišti Houstonu, a zakončil tak nevydařenou sezónu nelichotivou bilancí 23 výher a 59 porážek.

Nejlepší tým NBA Boston zakončil základní část výhrou 105:94 nad New Jersey a z posledních deseti zápasů jich dokázali Celtics devět vyhrát. Za domácí tým opět nastoupili převážně náhradníci, ze kterých se nejvíce dařilo Leonu Poweovi, jenž si sedmadvaceti body vylepšil svoje dosavadní maximum v NBA.

Tým Golden State nastoupil k poslednímu zápasu proti Seattlu a v hlavách domácích hráčů se ještě honilo zklamání z prohry proti Phoenixu, díky které Warriors nepostoupili do play-off. V dresu hostujícího celku zažil povedený večer nováček Kevin Durant, jenž nastřílel Golden State úctyhodných dvaačtyřicet bodů, a stal se tak nejlepším hráčem zápasu. Durant pomohl svému celku k překvapivé výhře 126:121.

Reklama